Wat is de functie van Print Screen

Hoe maak je een Screenshot

Wat_is_de_functie_van_Print_Screen-IntroPlaatje.png

Dit artikel gaat over de mogelijkheden van de Print Screen knop op het toetsenbord. Ieder toetsenbord heeft namelijk deze Print Screen knop. Kijk maar eens rechts boven aan het toetsen bord. Naast de Scroll Lock en de Pause Break. En die Print Screen knop is dus zeer nuttig en uiterst goedkoop in gebruik: het kost namelijk helemaal niets. U hoeft geen dure software aanschaffen, niets daarvan. Maak op deze manier gratis en snel een screenshot. Er is ook gratis software verkrijgbaar om een screenshot te maken, maar die is eigenlijk volledig overbodig.

Screenshot met de Print Screen

De PrintScreen knop doet wat de naam belooft: u kunt er eenvoudig een afbeelding van het beeldscherm mee maken. Of nog beter gezegd: een foto maken van alles wat er dat moment op uw computerscherm staat. Het gaat als volgt. U drukt op de print screen knop, opent daarna in Windows het programma paint of bijvoorbeeld Word, en drukt vervolgens op plakken of paste. Vervolgens ziet u een precieze afbeelding van wat er op uw beeldscherm zichtbaar was. Door verder te scrollen, kunt u met print screen ook de rest van uw beeldscherm kopiëren en zo een hele compilatie van afdrukken maken.

De vele voordelen van de Print Screen

Ja, dat is gemakkelijk, want zo kunt u allerlei screendumps eenvoudig visueel opslaan en vervolgens rustig analyseren. Printen kan natuurlijk ook. Zeker, u kunt u op een pc allerlei logboeken, logs, bijhouden, maar een visuele weergave is ook wel heel aantrekkelijk en eenvoudig op te bergen en op de pc op te slaan. Gebruik de PrintScreen bijvoorbeeld ook, als u nieuwe software wilt gaan installeren en tussentijds de verschillende fasen wilt opslaan, voor het geval dat er later fouten blijken te zijn gemaakt. Of gebruik PrintScreen, als u een collega stap voor stap op visuele wijze de installatie van een bepaald softwareprogramma wilt uitleggen. Of als u foutmeldingen krijgt, en niet het hele verhaal wilt overschrijven. U kunt op internet een foto nemen van een foto die is beveiligd, en niet kan worden gedownload. Er zijn legio mogelijkheden. Zegt u het maar. Een plaatje is zo naar een collega verstuurd, bekeken en beantwoord. En met Print Screen hoeft u geen dure software in huis te halen: het is dus uiterst goedkoop en doeltreffend in gebruik.

Misbruik van Print Screen

Misbruik van Print Screen kan natuurlijk ook. Er is namelijk al kwaadaardige software, die ook de functie print screen gebruikt. Bijvoorbeeld om uw persoonlijke gegevens te achterhalen, als u die op uw pc intoetst. Niet altijd wordt uw wachtwoord met een asteriks ingevuld en is daardoor eenvoudig waarneembaar. Foto voor foto wordt door deze malware informatie over u opgeslagen van alles wat u doet, om het vervolgens vervolgens door te sturen naar kwaadwilligen, die deze informatie willen misbruiken. Dit kan bijvoorbeeld ook bij het gebruik van uw tan codes. Maar goed, dat is een kwestie van uw pc afdoende beveiligen met een goede firewall en een deugdelijk anti virus programma. Wie zich bewust is van de mogelijkheden van de PrintScreen knop ziet eigenlijk alleen maar grote voordelen.

Gratis software

PrintScreen is gratis maar er is ook gratis software van internet te halen voor een treffend screenshot. Denk aan software als ScreenHunter of de AutoScreenRecorder, maar waarom zou u zo moeilijk doen. Een tip is nog om de Alt en Printscreen knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Metkopieert u alleen het actieve scherm.

Links

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden