Digitale camcorder: Vergelijk de als best geteste digitale camcorders

Welke kenmerken moet de digitale camcorder hebben die het beste bij u past? Het antwoord op deze vraag vindt u in onderstaand artikel. De meeste mensen die digitale camcorders kopen, gebruiken een digitale camcorder voor privé doeleinden. Zoals voor het maken van films op verjaardagen, tijdens een voetbal wedstrijd, in het cafe of in de disco. De kwaliteit moet goed zijn, maar de film hoeft niet voor professioneel gebruik geschikt te zijn. Voor deze doelgroep is onderstaand artikel bedoeld.

Het is dus geschreven vanuit de gebruiker en gebruikersgemak en niet vanuit de beste technische specificaties. Op deze wijze vindt u de digitale camcorder die het beste bij u past.

Eerst volgt een beknopte omschrijving van de belangrijkste en meest gebruikte specificaties van camcorders.

Gebruikers specificaties Digitale video camera

Onze eerste vereiste was de grootte en omvang van de camcorder. Wij waren aanvankelijk op zoek naar een kleine zeer compacte digitale videocamera. Voordeel daarvoor is nl. dat de camcorder makkelijk kan worden opgeborgen en weinig plaats in neemt. Nadeel daarvan is dat alle bijna functies van de camcorder via het LCD scherm moeten worden bediend. Er zitten immers weinig knoppen op de kleine behuizing van de camcorder. Het bedieningsgemak van een kleine camcorder neemt echter sterk af, door de beperkte omvang van de behuizing en het display.

CCD sensor

De CDD sensor is een videolens met meerdere lagen, wordt aangeduid in Pixels.

LCD scherm

LCD is de afkorting voor Liquid Chrystal Display. Dit is het scherm waarop de gemaakte beelden worden vertoond.

Optische zoom

De mate waarin ingezoomd kan worden, oftwel of het te fotograferen/filmen object dichterbij kan worden gehaald middels lenzen.

Digitale zoom

De mate waarin ingezoomd kan worden, oftwel of het te fotograferen/filmen object dichterbij kan worden gehaald met behulp van digitale techniek.

Focus

Het scherp stellen van de afbeelding. Dit kan zowel Automatisch als handmatig

Opstart tijd

De opstarttijd is de tijd die nodig is vanaf het aanzetten van de camcorder, totdat de eerste filmbeelden kunnen worden gemaakt.

Tips over digitale camcorders

Anno 2009 zijn er geen slechte digitale videocamera meer op de markt. De prijzen variëren echter sterk. Denk van tevoren na of u het belangrijk vindt dat de videocamera van een bepaald bekend merk is. Voor het merk betaalt u altijd extra.

Wij wilden aanvankelijk een zeer compacte camcorder met zo veel mogelijk technische snufjes, voor een zo laag mogelijke prijs. Nadeel daarvan was dat (in de door ons geteste modellen) dat de opstarttijd vaak vrij lang was. En juist een korte opstarttijd was voor ons een belangrijke vereiste bij het gebruikers gemak.

Garantie bij digitale camcorders

Bekende merken zoals Sony en Canon geven standaard enkele jaren garantie. Ook onbekende (of minder bekende) merken geven garantie op de videocamera. Drie jaar garantie is veelal voldoende om de belangrijkste gebruiksduur door te komen. Na deze drie jaar is de techniek waarschijnlijk achterhaald en wilt u waarschijnlijk wel een nieuwe.

Aanvullende garantie op camcorders

De meeste winkeliers zullen u een aanvullende garantieperiode aanbieden. De aanvullende garantie die wordt aangeboden is een manier om u meer geld te laten betalen. Bedenk of u deze garantie echt nodig hebt.

Deze camcorders werden getest

SONY DCR-HC 51 camcorder Richtprijs 200 euro incl. BTW

Panasonic NV-GS330. Richtprijs 500 euro incl. BTW

Samsung VP-HMX10C camcorder. Richtprijs 500 euro incl. BTW

SONY HDR-SR10E camcorder.Richtprijs 700 euro incl. BTW

Wij hebben gekozen voor de digitale camera van Samsung, vanwege het gemak waarmee waarmee het toestel is te bedienen.

online aanbieders

Goede vindt u regelmatig bij onderstaande aanbieders:

www.mycom.nl

http://www.isinorde.nl/elektronica/megapool@@Megapool

http://www.touchscreenweb.nl/digitale-foto-camera/panasonic-digitale-foto-camera@@Panasonic digitale camera

www.bol.com

Links en Bronnen

www.canon.com www.philips.com www.sony.nl www.samsung.nl

Overige multi media apparatuur

http://www.dbplanet.nl/computer/index.html@@mediacenter systeem