Hoe verwijder ik Antivirus 2008 malware

Inleiding

Antivirus 2008 is een nep antivirus programma wat nepresultaten laat zien. Dit malware programma is beroemd en berucht omdat het zo moeilijk te verwijderen is. Vele virusscanners en bekende anti-spyware programma's lukt het niet. Dit artikel geeft een oplossing. Het programma probeert je bang te maken en over te halen om het antivirus 2008 programma aan te schaffen.

Korte intro: wat is malware?

Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse malicious software (kwaadwillende software). (bron: Wikipedia)

Hoe ziet de Antivirus 2008 malware eruit?

Zie onderstaande plaatje van Antivirus 2008. Er is ook een soortgelijk scherm waarin zogenaamd een virusscan van je computer wordt gemaakt.

Er is ook nog een andere versie van Antivirus 2008, namelijk Antivirus XP 2008. Dit is in feite dezelfde malware

Hoe kan ik Antivirus 2008 verwijderen?

  • De beste oplossing is het installeren van Malwarebytes Anti-Malware. Op deze site vind je een intructie voor dit anti-malware programma. Niet alle anti-malware programma's kunnen de Antivirus 2008 malware verwijderen dus probeer dit programma zeker.
  • Je kan oo handmatig proberen de Antivirus 20008 malware te verwijderen maar dat is een stuk lastiger. Je moet er o.a. het windows register voor aanpassen. Zie hier voor een instructie.

Help! Ik heb geen toegang meer tot internet en mijn pc is wel besmet!

Als je het Malwarebytes programma niet kan downloaden omdat de Antivirus 2008 malware je de toegang blokkeert, doe dan het volgende: je moet de computer dan opstarten in de veilige modus (met netwerk), dan kun je malwarebytes installeren zonder dat antivirus je de toegang tot internet ontzegt (met dank aan gebruiker "Jan met de hoed" van nujij.nl)

Hoe voorkom ik deze vervelende mailware?

  • Wees voorzichting met het downloaden van freeware (gratis) of shareware (bestaalde) programma's. Sommige programma's kunnen malware bevatten. Download aleen software via bekende websites met goede reputatie zoals bijvoorbeeld: www.dDownload.com, of sites waarvan je zelf zeker weet dat ze goed zijn.
  • Overweeg de risico's bij het download van P2P (peer-to-peer) downloadnetwerken goed. Denk hierbij aan downloaden via Limewire, Emule en via torrents.
  • Er zijn op internet plugins voor je internet browser (Internet Explorer, of Firefox) te vinden die je waarschuwen als je schimmige websites bezoekt. Een voorbeeld is: "Web of Trust",die beschikbaar is als plugin. (bron:link
  • Klik nooit op ongevraagde advertenties voor het downloaden van software. Klik op het kruisje om het venster te sluiten.
  • Installeer een anti-malware programma zoals ThreatFire 3. Deze programma's scannen continu voor de aanwezigheid van malware waaronder antivirus 2008.