Antivirus programma AntiVir is gratis en werkt uitstekend

Antivirus programma: wel of niet doen

Antivirus_programma_AntiVir_is_gratis_en

Of u wel of niet een antivirus programma moet installeren, is eigenlijk geen terechte vraag meer tegenwoordig. U kunt namelijk niet zonder een goed antivirus programma als u verschoond wil blijven van een computervirus op uw pc. Houdt uw pc schoon door goede antivirus software. Houdt de software up-to-date door regelmatig via het internet te updaten, automatisch of handmatig. En als uw pc toch besmet is, haal dan van het web een goede remover.Avira Antivir Personal is een gratis virusscanner.

Welk anti virus programma

Maar welk anti virus programma kiest u nu. Er is immers veel antivirus software op de markt, om u te beschermen. Vaak is dergelijke software niet goedkoop en bovendien erg belastend voor uw pc doordat het opstarten veel tijd vraagt. Daarom is het zeker de moeite waard, om ook te kijken naar de mogelijkheden van gratis anti virus software, die goed zijn werk doet en u en uw computer niet onnodig belast. Ik meen dat gevonden te hebben met AntiVir, het gratis antivirus programma van het Duits bedrijf Avira. Overigens garandeert geen enkele antivirus software, dat altijd een virusinfectie zal worden voorkomen. Betaalde software geeft deze garantie ook niet.

Pas op voor nep antivirus software

Let wel op, op het internet is ook allerlei gratis software beschikbaar dat pretendeert anti virus software te zijn, maar in werkelijkheid na installatie uw pc juist met een virus of Trojaans paard besmet. Goede voorbeelden waren Antivirus 2008 en 2009. Ze zien er professioneel uit, maar helpen u van de regen in de drup. Ook hier zijn wel weer goede removers voor, maar wees voorzichtig met het downloaden van freeware of shareware als u niet zeker weet dat u daarmee veilige software installeert.

Installatie AntiVir is eenvoudig

AntiVir is een volledig veilig antivirus programma dat zich elke dag weer van zijn beste kant laat zien. Na het downloaden van het programma Antivir Personal, is de installatie van het antivirus programma een fluitje van een cent. De stappen die u bij de installatie moet doorlopen spreken voor zich. Na elk scherm klikt u aan dat u akkoord bent. Meteen na de installatie van Antivir wordt uw pc volledig op virussen en andere malware gescand. Door dubbel te klikken rechts onderin uw scherm op AntiVir Guard ziet u meteen alle instellingen van het anti virus programma. U kunt daar:

  1. AntiVir eenvoudig up-daten. Dit kan automatisch maar ook handmatig.
  2. Zien wanneer de laatste scan van AntVir heeft plaats gevonden en wat daarvan de resultaten zijn.
  3. Zien of het programma actief is.

Werkt het allemaal, dan kunt u met AntiVir veel problemen met uw computer voorkomen. Immers steeds meer zien we op internet zeer kwaadwillige software, die alleen de bedoeling heeft om uw gegevens in te pikken en dit door te geven aan personen, die niet veel goeds in de zin hebben. Steeds meer zien we ook dat de virussen zo zijn geschreven dat ze lastiger te verwijderen zijn, of deels op de pc achterblijven, ook als u denkt dat u ervan af bent. Dit leidt tot een pc, die traag wordt en regelmatig van de slag raakt. Zorg dus voor goede en actuele programmatuur en voorkom zo al die narigheid.Als u al een andere virusscanner hebt of een oudere versie van Antivir kunt u die beter verwijderen voordat u de nieuwste Antivir op uw computer installeert.

Wat is een computervirus?

Google plus verslaat Facebook