Alles over het MSN virus

MSN messenger

Alles_over_het_MSN_virus-IntroPlaatje.jpg

De naam MSN virus dateert nog uit de tijd van de Instant Messaging dienst MSN Messenger, kortweg MSN. Een vervelende bijvangst van de dienst MSN en zijn opvolger Windows Live Messenger, WLM, is het MSN virus. MSN is wereldwijd zeer populair als messenger en daar voelt een vervelend virus natuurlijk lekker op zijn plaats. Wees dus altijd op je hoede en verwijder een virus zo snel mogelijk met goede software. Beter is het nog om de besmetting te voorkomen.Let ook op je contactpersonen lijst in MSN, want als daar iemand op staat die met het virus is besmet wordt jij dat ook. Andersom geldt dat je iedereen op de lijst zelf zult besmetten, als je geen maatregelen neemt.

Wat is een MSN virus?

Een MSN virus verspreidt op het internet zich meestal via de contact lijst van MSN Messenger. Dit gaat snel en doeltreffend. Meestal opent een MSN virus een achterdeur van je pc. Er wordt een zogenaamde poort van je pc opengezet. Hackers kunnen zo de controle van je pc overnemen.

Een chat link

Zeer listig wordt het wanneer je via een chat een link krijgt opgestuurd, die niet te vertrouwen is. Erop klikken is dan vaak al voldoende om met het MSN virus besmet te raken. En vergis je niet: sommige raddraaiers maken alleen maar van de chat gebruik om anderen bewust te besmetten. Oppassen dus wen klik niet zomaar op een link die je krijgt toegestuurd.

Beruchte chat links

Er zijn ook chat links waarvan bekend is dat ze veel worden gebruikt om het virus op je pc of computer te zetten. Beruchte chat links die worden verspreid om jou een virus in de maag te splitsen zijn:

 • omg jij naakt
 • omg du NAKED
 • omg you naked
 • omg tu nuda
 • msn contacts
 • oh jij naakt
 • dit is je echt

Je denkt, he leuk, klikt op de hyperlink en activeert zo de installatie van het virus op je pc. Maar let op, er zijn veel meer links in omloop en er zijn meerdere msn virussen op het web, die graag een nieuw slachtoffer zoeken. Goede anti virus software zal meestal het virus kunnen verwijderen. Lukt het niet, dan doe je er goed aan om msn opnieuw te installeren. Zet even de contactpersonen op een lijstje of print ze uit, zodat je weet wat je straks terug moet zetten.

Tips om msn virus te voorkomen

Enkele tips om het MSN virus te voorkomen zijn:

 • Klik nooit op een link of plaatje via de chat, wanneer je het niet volledig vertrouwt.
 • Controleer of je de print en bestandsdeling, print and file sharing, in de eigenschappen van je LAN verbinding uit staan. Zo niet, doe dat dan alsnog.
 • Bescherm je pc met goede, actuele en gratis anti virus software, zoals AntiVir en plaats een goede firewall op je pc die de bedreigingen tijdig herkent en je waarschuwt voordat het te laat is. Een ander gratis programma dat uitstekend werkt is AVG. Je kunt het gratis downloaden en updaten.
 • Is het te laat, gebruik dan een adequate verwijder tool. Maar pas op, ook op internet is er software, die aangeeft je pc op te schonen, maar juist tot doel heeft, om het allemaal nog erger te maken.
 • Symantec en McAfee bieden goede online scans en virus verwijderaars aan waarop je wel kunt vertrouwen.
 • Scan voordat je een je een bestand opent altijd het bestand met goede antivirussoftware.

Links