Hoe voeg je een RSS kanaal toe in Outlook

Inleiding

Tegenwoordig bieden veel sites RSS kanalen aan. Met deze kanalen kan je snel zien wat de headlines van een site zijn. Outlook maakt dit proces nog gemakkelijker. In dit artikel uitleg over hoe je RSS kanalen toevoegt aan Outlook.

Stappen om RSS kanaal toe te voegen in Outlook

  1. Ga naar het RSS-kanaal van de site die je wilt gaan volgen. In dit voorbeeld gebruik ik het RSS-kanaal van Nu.nl. Een RSS kanaal van een site vind je door op het RSS icoon te klikken:

  1. Een RSS pagina ziet er meestal redelijk saai uit: het zijn alleen maar headlines met een stukje tekst, meer niet. Het ziet er ongeveer zo uit:

  1. Op deze pagina zie je bovenin staan "Subscribe to this feed using: Live Bookmarks. Live Bookmarks is een functie van Firefox. Om de feed in te voegen bij Microsoft Office klik je op Live Bookmarks en kies je voor Microsoft Office Outlook. Vervolgens even op Subscribe Now klikken en de feed veschijnt in Outlook.

NB: Deze pagina kan er per browser anders uitzien. Het voorbeeld komt uit Mozilla's Firefox. Bij Internet Explorer kan het er dus anders uitzien! NB2: De keuzemogelijkheden in de lijst met programma's hangen af van de geïnstalleerde programma's.

  1. Je krijgt nu de volgende pop-up:

Klik hier op Ja en het kanaal staat in Outlook.

  1. Als je nu in Outlook kijkt onder de categorie RSS Kanalen, dan zie je hier het zojuist toegevoegde kanaal erbij staan. De categorie RSS Kanalen vind je hier:

Klik op het plusje om de RSS Kanalen te zien.

  1. Vanaf nu zal Outlook tijdens Verzenden/Ontvangen het RSS kanaal nakijken op nieuwe artikelen en deze downloaden naar het RSS kanaal waar de nieuwe berichten bij horen. Geen nieuwe berichten? Dan geen update in het RSS kanaal in Outlook. Zijn er wel nieuwe berichten dan zal Outlook dit weergeven als een nieuw bericht.

Meer over RSS kanalen

Hier een paar LeerWiki artikelen over RSS kanalen:

Vragen?

Heb je vragen? Is iets uit dit artikel je niet duidelijk? Reageer even via de knop reactie hieronder en ik help je zo snel mogelijk verder.