Hoe maak ik een nieuw contactpersoon in Outlook

Introductie

Outlook heeft de handige Contactpersonen-functie. In Outlook Express (vanaf Windows Vista is het Windows Mail) stond deze functie ook wel bekend als het Adresboek. In Contactpersonen kan je gemakkelijk je contacten beheren. Op deze manier hoef je niet eindeloze lijsten emailadressen bijhouden. In dit artikel: Hoe maak je contactpersonen in Outlook.

Een contactpersoon kan je op twee manieren toevoegen: vanuit een leeg formulier of vanuit een email die je binnen krijgt. Beide mogelijkheden worden hieronder uitgelegd.

Vanuit een leeg formulier

Als je gegevens van iemand hebt gekregen die niet digitaal zijn (op een papiertje) dan werkt het het makkelijkst om die direct in Outlook's contactpersonen te zetten. Hierdoor raak je ze niet kwijt.

De stappen als volgt: 

  1. Ga naar de Contactpersonen weergave

2. In deze weergave klik je op Nieuw

3. Je krijgt nu het volgende scherm te zien:

4. In dit scherm vul je de gegevens van je nieuwe contactpersoon. De belangrijkste velden zijn natuurlijk de naam, het emailadres en eventueel het telefoonnummer. Dit hangt af van hoeveel gegevens je hebt.

  1. De volgende stap is een foto invoegen, wanneer je die hebt.

Met de knop Afbeelding Invoegen kan je een foto of afbeelding van de contactpersoon invoegen, als je die hebt.

6. Als alles is ingevuld klik je op Opslaan en Sluiten. Hiermee wordt de contactpersoon opgeslagen en het scherm afgesloten.

7. In je Contactpersonen weergave krijg je nu allemaal kaartjes van de contactpersonen te zien. Hoe deze kaartjes worden weergegeven hangt af van de Huidige Weergave die je hebt geselecteerd. Dit kan je links instellen. Voor het voorbeeld hier mijn weergave. Voor de privacy van mijzelf en mijn contactpersonen heb ik de gegevens wit gemaakt.

Tot zover de methode vanuit een leeg formulier. Een andere mogelijkheid is om het vanuit een ontvangen email te doen. Zie de uitleg daarover hieronder.

==Nieuw contactpersoon vanuit een ontvangen email==Gemakkelijker is het om een nieuw contactpersoon aan te maken vanuit een ontvangen email. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Open de mail van de persoon die je wilt toevoegen aan je contactpersonen. Ik heb hiervoor een mailtje aan mezelf gestuurd.

2. Het bekende Emailscherm verschijnt als dubbelklik op de mail om deze te openen.

3. Klik nu met rechterknop op het emailadres van de afzender. Je krijgt dit menu te zien:

4. Klik in dit menu op Toevoegen aan Outlook-Contactpersonen. Je krijgt weer een nieuw scherm.

5.Zoals je ziet heeft Outlook de belangrijkste gegevens geprobeerd zelf in te vullen. Deze kan je nog aanpassen naar eigen wens. Als je klaar bent wederom op Opslaan en Sluiten klikken en je bent klaar.

Deze methode gaat sneller en gemakkelijker omdat Outlook zelf al velden invult, in tegenstelling tot het Lege Contactpersoon-formulier. Beide methodes werken echter prima.

Vragen?

Zijn er dingen niet duidelijk in dit artikel of ben ik ergens te snel gegaan in mijn uitleg? Laat een reactie achter en ik help je zo snel mogelijk verder.

Onderdeel van Leertraject

Dit artikel, Hoe maak ik een nieuw contactpersoon in Outlook is onderdeel van het leertraject Contactpersonen en Visitekaartje. Het artikel dat je net gelezen hebt is deel 1.

Deel 1: Lees je nu

Deel 2: Elektronisch visitekaartje maken in Outlook

Deel 3: Hoe stuur ik mijn visitekaartje mee in Outlook?

Deel 4: Hoe neem ik een ontvangen visitekaartje op in mijn contactpersonen?