Hoe vraag je een leesbevestiging bij een email

Introductie

Misschien dat je je wel eens afvraagt: heeft de persoon aan wie ik mijn email stuurde mijn bericht wel gelezen? Een hulpmiddel (niet een "magic bullet"!) hierbij is de leesbevestiging die Outlook kan vragen. In dit artikel uitleg over deze mogelijkheid.

Leesbevestiging

De leesbevestiging werkt in feite net als het aanvragen van een ontvangstbevestiging. Standaard staat de functie uit zodat je niet van iedere email die je verstuurt een leesbevestiging krijgt. Incidenteel wil je deze functie wel eens inzetten. Volg daar voor de onderstaande stappen.

Stappen

  1. Maak een nieuw emailbericht
  1. Klik in de email op het tabblad opties:

3. Er komt een nieuw scherm in beeld:

4. In dit tabblad zie je een aantal mogelijkheden. Een van deze zijn de vinkjes Vragen om ontvangstbevestiging en Vragen om leesbevestiging.

  1. Zet een vinkje bij Vragen om leesbevestiging.

Geen magic bullet

Let wel: mensen krijgen van het programma dat ze gebruiken (ik ga er van uit dat het Outlook of Windows Mail is) het verzoek of ze een leesbevestiging willen sturen. Dit verzoek kan geweigerd worden. Het is dus mogelijk dat het versturen van de leesbevestiging niet gebeurt terwijl de email wel is gelezen. Het systeem is dus geen magic bullet...