Gebruik van paginanummers in Word

Introductie

Een van makkelijkste functies van Word is het invoegen van paginanummers. Toch kennen sommige mensen deze functie nog niet. In dit artikel uitleg over hoe je paginanummers kunt invoegen in documenten in Word.

Stappen

Zorg eerst dat je een document hebt met meerdere pagina's. Om voor 2 pagina's paginanummers te gebruiken is overdreven. Vanaf een pagina of 6 wordt het wel interessant, zeker in combinatie met een inhoudsopgave.

  1. Als je klaar bent om paginanummers in te voegen, klik dan in de balk met tabbladen op Invoegen.

2. Je krijgt nu de balk met invoegmogelijkeden te zien. In deze balk valt Paginanummer goed op: het icoon staat praktisch in het midden van de pagina.

3. Klik op Paginanummer. Je krijgt een menu te zien waarin je kan bepalen waar de paginanummers moeten komen.

4. In dit geval kies voor paginanummers rechtsonderin. Hiervoor klik ik op Onder aan pagina en vervolgens selecteer de opmaak waar de paginanummer rechts staat.

5. Als je hier op klikt dan zet Word op alle pagina's een paginanummer neer.

Eerste pagina afwijkend

Wanneer je een voorblad gebruikt is het niet handig om op alle pagina's een paginanummer te hebben.. De eerste pagina kan je dan ook laten afwijken van de rest. Dit doe je als volgt:

  1.  Dubbelklik op het paginanummer.

2. Je krijgt nu het venster Hulpmiddelen voor kopteksten en voetteksten. In dit venster kun alle zaken voor kopteksten, voetteksten, paginanummers, marges etc. instellen. Wij zijn alleen geïnteresseerd in de paginanummers.

3. Zet een vinkje bij het hokje Eerste pagina afwijkend.

4. Op de eerste pagina zal nu geen paginanummer verschijnen. Op de overige pagina's blijft het paginanummer gewoon staan.

Vragen?

Als er dingen in dit artikel niet duidelijk zijn, laat dan even een reactie achter! Ik help je zo snel mogelijk verder.

Zie ook: Automatische inhoudsopgave

Mijn andere artikel Automatisch een inhoudsopgave maken met Word legt uit hoe je Word automatisch een inhoudsopgave kan laten maken. Het is erg handig om dit artikel en dat artikel samen te lezen.