Top 10 schoonmaak tips voor je auto

Schoonmaak tips voor je auto 

Auto’s kunnen een nachtmerrie zijn om schoon te maken en de schoonmaak producten kunnen erg duur zijn. Hier vind je mijn top tips, de meeste spullen heb je vast al in huis, je hoeft dus niet speciale spullen aan te schaffen om je auto schoon te maken.

Schoonmaak tips voor je auto

  1. Stofzuigen. Het stofzuigen op zich is geen probleem, totdat je bij die kleine hoekjes komt. Je hebt tegenwoordig van die extra slangetjes om te gebruiken voor je toetsenbord, je kan dit ook gebruiken in de auto voor de lastige plekken. Wat je ook kan proberen is je hand over het mondstuk van de stofzuiger slang te doen. Spreid je vingers op zo’n manier dat je een kleine opening overhoudt. Op deze manier kan je op moeilijk te bereiken plekken komen en er is meer zuigkracht.
  2. Babydoekjes. Gebruik deze om het dashboard schoon te maken. Je dashboard ziet eruit als nieuw en het laat een anti statische laag achter.
  3. Verfkwast. Om in en tussen alle groeven te komen op het dashboard kan je een verfkwast gebruiken. Het komt overal tussen en alles gaat er goed uit.
  4. Wanneer je inktvlekken hebt op je lederen bekleding, dan kan je die het beste verwijderen met Cuticle remover (dit is te koop bij de drogist en te vinden bij de nagelproducten, het zorgt er namelijk voor dat je nagelriemen soepel worden). Gebruik geen nagellak remover. Breng de cuticle remover aan op de vlek en laat het minimaal 10 minuten of een hele nacht, intrekken, haal het vervolgens met een doekje weg.
  5. Een grote oude sok kan je gebruiken als handschoen om je auto te waxen. Probeer het waxen in de schaduw uit te voeren en niet in de volle zon. De wax droogt dan niet snel uit en zal geen krassen in je lak achter laten.
  6. Wanneer je ruitenwissers een bepaalde vettige laag op je raam achter laten, maak ze dan even schoon. Dit doe je door een doek te drenken in witte azijn en met het doekje je ruitenwisser schoon te maken.
  7. Insecten die aan de voorkant van je auto zitten vastgeplakt verwijderen. Dit kan je gemakkelijk doen met een panty en 7Up. Dompel de panty even in de 7up en veeg de insecten er mee weg. Druk niet te hard in verband met krassen.
  8. Vlekken\ strepen verwijderen bij de deur, die ontstaan door het in- en uitstappen. Mix ½ water en ½  azijn, drenk een doek erin en breng het aan op de vlekken. Laat het even intrekken en veeg het weg.
  9. Ramen. Krijg je je ramen niet zo schoon als je zou willen. Pak een krant en drenk deze in azijn, maak vervolgens je ramen er mee schoon. Succes gegarandeerd.
  10. Papieren zakken. Hou ze in je auto om afval te verzamelen, zo zorg je dat er niet overal wat ligt. Wanneer de kinderen het niet gebruiken, geef dan elke plek een papieren zak om afval in te doen. 

Conclusie

Het schoonmaken van de auto is niet een werkje wat iedereen graag doet. De vervelende plekken of speciale spullen die aangeschaft moeten worden weerhouden veel mensen er van. De bovenstaande tips zorgen ervoor dat dat allemaal niet nodig is.