Wat is een Toyota Prius

Inleiding

De Toyota Prius is een hybride auto die zeer zuinig rijdt. Toyota heeft in de auto een verbrandingsmotor en een elektromotor gecombineert voor een optimaal laag brandstof verbruik. Een benzinemotor is zuinig bij een hoge continue snelheid, maar verbruikt veel brandstof bij een lage onregelmatige snelheid. Een elektromotor is omgekeerd: zeer efficiënt bij stadsverkeer, maar leent zich minder goed voor lange afstanden op de snelweg.

 

Verkoop succes

De Toyota Prius is een verkoopsucces op de Japanse markt. De fabrikant heeft in juni 2009 wel te verstaan 22.292 Prius exemplaren afgeleverd. In dezelfde maand een jaar eerder waren dat er 16.000 minder! Het merk heeft de koppositie in de Japanse autoverkoopranglijst.

De nieuwe, 3e generatie, Prius verscheen in mei op de markt. In de eerste maand heeft Toyota direct 10.915 exemplaren opgeleverd. Het merk begon al met een orderportefeuille van 80.000 eenheden. Na de lancering nam het aantal orders toe met meer dan 100.000 expemplaren naar meer dan 180.0000. Toyota heeft sinds de lancering van de eerste Prius al meer dan 1.2 miljoen modellen verkocht.

Wat zegt toyota over zijn nieuwe 3e generatie?:

"De derde generatie Full Hybrid Toyota Prius combineert technisch vernuft met comfortabele duurzaamheid. Zijn innovatieve technologie zorgt voor krachtige acceleratie, uiterst soepel rijgedrag, toonaangevende zuinigheid en de beste aërodynamische eigenschappen in zijn klasse. Hiernaast biedt ’s werelds meest geavanceerde auto nog meer belangrijk voordeel: De nieuwe Prius is BPM vrij, heeft slechts 14% zakelijke bijtelling én u betaalt maar liefst 75% minder wegenbelasting. Onvergelijkbaar rijplezier. Ruimte en styling. Economisch in alle opzichten. Aangedreven door Hybrid Synergy Drive. Full Hybrid, totale voldoening. "

Features

Allereerst is de Prius uitzonderlijk zuinig en milieuvriendelijk. Uitgaande van het door Toyota opgegeven verbruik, stoot de Prius één ton minder CO2 per jaar uit ten opzichte van een vergelijkbare diesel bij 20.000 KM per jaar(!!).

Eenmaal op snelheid blijkt een ander sterk punt van de Prius: tijdens het rijden op de benzinemotor, worden de accu's van de elektromotor opgeladen. De auto hoeft daarom dus niet te worden opgeladen via het lichtnet.

Het interieur heeft erg weinig knoppen, omdat veel functies kunnen worden bediend met (Engelstalige) spraakherkenning. Het Gas- en rempedaal zijn niet direct aan de motor en remmen gekoppeld, maar werken via tussenkomst van een computer. Het standaard gemonteerde klimaatcontrolesysteem waakt zowel over de temperatuur als over de luchtvochtigheid. Specialist JBL heeft een op maat gemaakt audiosysteem verzorgen. Ook krijgt de bestuurder slechts een "blokje" mee waaraan de auto de eigenaar herkent in plaats van een traditionele sleutel.

Wie de elektronische sleutel op zak heeft, hoeft de auto maar aan te raken om de deuren te openen. Men heeft de sleutel niet nodig om de auto te starten, dit kan door middel van het indrukken van de  "start" knop.

Tips