Vrachtwagens, een gevaar op de weg of niet

Inleiding

Je hoort het regelmatig op de tv of op de radio. Weer een ongeluk gebeurt met een vrachtwagen. De ravage is meestal niet te overzien en er vallen regelmatig doden of gewonden. De vrachtwagenchauffeur heeft geen goede naam. Negen van de tien keer krijgt hij de schuld er van. Maar is dit wel helemaal terecht? Wie zelf vrachtwagen rijdt of er wel eens naast heeft gezeten, komt regelmatig in situaties dat mensen met hun leven spelen.

De vrachtwagenchauffeur

Een vrachtwagenchauffeur heeft een grote verantwoorlijkheid op de weg. Bij botsingen komt hij er meestal zonder kleerscheuren vanaf omdat hij hoger zit en vrachtwagen groter is dan een personenauto. De meeste vrachtwagenchauffeurs zijn goede chauffeurs. Ze hebben veel ervaring op de weg en kennen de gevaren. Door de rijtijdenwet komt het ook niet meer voor dat chauffeurs uren achter elkaar aan het rijden zijn. Daardoor zitten ze niet meer vermoeid achter het stuur.

Afstand houden

Een vrachtwagen heeft een langere remweg dan de normale personenauto. Zeker wanneer de vrachtwagen volgeladen is. Als de vrachtwagen een noodstop moet maken terwijl hij 90 kilometen per uur rijdt, dan heeft hij wanneer hij leeg is 74 meter nodig om te stoppen. Wanneer de vrachtwagen volgeladen is, heeft hij maar liefs 94 meter nodig.

Op de weg wordt aangeraden om minimaal 50 meter afstand te nemen. De fout van veel automobilisten is dat ze deze ruimte zien om er nog tussen te kunnen. Vooral wanneer er bijvoorbeeld ingevoegd moet worden. Veel vrachtwagen chauffeurs staan doodsangsten uit als er weer een auto is die hem er zo voor gooit. Het reactie vermogen van chauffeurs is over het algemeen goed, maar je kan je loodzware vrachtwagen niet tegenhouden als je vol op de rem moet. Automobilisten hebben niet door dat ze zich op deze manier in gevaar brengen. Soms probeert een vrachtwagenchauffeur het duidelijk te maken door even zijn groot licht aan te doen of te toeteren, maar vaak krijgt hij als reactie terug een middelvinger.

Achter een vrachtwagen rijden

Wanneer je vrachtwagenchauffeur bent, ben je voor een groot deel afhankelijk van je spiegels. Je kan niet zien wat er recht achter je gebeurt. Wanneer je als automobilist achter een vrachtwagen rijdt, kan je juist weer niet goed zien wat er voor je gebeurt omdat je niet over een vrachtwagen heen kan kijken. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer er niet genoeg afstand wordt gehouden.

Wanneer de vrachtwagen onverwachts moet remmen kunnen er ongelukken gebeuren. De vrachtwagen kan niet zien dat er een auto achter hem zit en zal op de rem gaan staan. Maar de automobilist kan weer niet zien dat er voor hem geremd gaat worden. Waneer hij pas reageert als de vrachtwagen gaat remmen is hij vaak te laat. De auto schuift dan als het ware onder de vrachtwagen door.

Automobilist

Als automobilist moet je de vrachtwagen met respect behandelen. Een botsing loopt meestal voor de automobilist niet goed af. Als een vrachtwagen afstand houdt met zijn voorganger is dat voor de veiligheid en niet zodat er allemaal auto's tussen kunnen. Een vrachtwagen zou op die manier moeten blijven remmen om maar te zorgen dat er genoeg afstand blijft. Verder wanneer een vrachtwagen wilt invoegen, geef hem dan de ruimte om er tussen te komen. Op die manier hoeft een vrachtwagen niet door te duwen om er tussen te komen.