Tips om je auto theorie examen in een keer te halen

Inleiding

Om je auto rijbewijs te halen, zal je voor twee dingen moeten slagen, namelijk het praktijkexamen en het theorie examen. Je mag pas voor je rijbewijs afrijden als je je theorie hebt gehaald. Je kan je theorie examen bij het CBR afleggen. Dit kost 33,50. Wil je individueel examen afleggen of wil je het examen in een andere taal, dan betaal je meer. Het moet mogelijk zijn om je theorie examen in één keer te halen, tenminste met de juiste voorbereiding. Er zijn een aantal mogelijkheden om de kans te vergroten dat je je theorie examen in één keer haalt. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je in één keer slaagt. Je hoeft niet nogmaals 33,50 te betalen en je hoeft ook geen nieuwe afspraak te maken. Nadat je je theorie hebt gehaald, dan kan je je helemaal op je rijlessen en praktijkexamen richten. Hoe kan je je auto theorie examen in één keer halen?

Wat moet je weten over het theorie examen?

 • Je mag de theorie voor je rijbewijs halen als je 18 bent. Je mag al wel eerder een datum reserveren voor je theorie examen.
 • Het examen zelf duurt ongeveer drie kwartier.
 • Je krijgt in totaal 65 meerkeuze vragen.
 • Je krijgt 30 vragen over de verkeersregels.
 • Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning.
 • Je krijgt 10 vragen over verkeersinzicht.
 • Van de 25 vragen over gevaarherkenning moet je er minimaal 12 goed hebben.
 • Van de in totaal 40 vragen over de verkeersregels en verkeersinzicht moet je er minimaal 35 goed hebben.
 • Het theorie examen kost 33,50.
 • Het theorie examen gebeurt klassikaal. De vragen hebben een tijdslimiet.
 • Je theorie examen is een jaar geldig. Heb je binnen die tijd niet je praktijk gehaald, dan zal je opnieuw het theorie examen moeten afleggen.

Tips om je auto theorie examen in één keer te halen

Iedereen wilt natuurlijk het liefst zijn auto theorie examen in één keer halen. Je kan het maar op zak hebben! He geeft voor jezelf een stukje rust als je je theorie examen op zak hebt, je kan je op je rijlessen en praktijkexamen richten en het spaart geld uit! Lees verder voor de tips om in één keer te slagen voor je theorie examen.

Neem theorielessen

Bij verschillende rijscholen kan je behalve praktijklessen ook theorielessen volgen. Een verkeersinstructeur zal verschillende verkeerssituaties behandelen, zo kan je bij jezelf inzicht ontwikkelen. Ook worden verschillende verkeersregels doorgenomen. Je kan de regels wel uit je hoofd kennen, maar het gaat er om dat je ze begrijpt en in de praktijk kan gebruiken. Bij de theorielessen wordt ook extra aandacht gegeven aan gevaarherkenning. Als laatste zal je verschillende oefen theorie examens doen. Deze werken net zoals het echte CBR examen. Je krijgt hierdoor inzicht in het soort vragen dat je krijgt en je moet rekening houden met de tijdslimiet. Na afloopt krijg je een uitslag en kan je zien welk onderdeel je goed beheerst en met welk onderdeel je nog moet oefenen.

Haal je theorieboeken op tijd

Theorieboeken zijn onder andere te koop bij uitgevers en rijscholen. Het is belangrijk om op tijd je theorieboeken te hebben. Voorbereiding is nog altijd de beste manier om je theorie examen in één keer te halen. Vaak heeft het geen nut om de dag voor je examen alles nog naar binnen te gaan stampen. Je kan er beter voor zorgen dat je iedere dag een stukje leert zodat alles beter blijft hangen.

Proefexamen

Wanneer je je theorie geleerd hebt en je bijna voor je examen op moet, dan wil je natuurlijk weten of je de theorie echt zo goed beheerst als je zelf denkt. Door middel van oefen examens kan je bekijken of je de theorie goed genoeg beheerst. In je theorieboek staan verschillende oefenvragen, maar nog beter is om via internet een proefexamen te doen. Deze werkt namelijk met een tijdslimiet en dat heb je bij het echte examen ook.

Het theorie examen zelf

Het maken van een examen is natuurlijk altijd spannend, maar je hebt de meeste kans om te slagen als je ontspannen bent. Zorg bijvoorbeeld dat je goed bent uitgeslapen en zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Wanneer je goed geleerd hebt en je de proefexamens goed hebt gemaakt, dan mag je best vertrouwen in jezelf hebben dat je in één keer gaat slagen!

Conclusie

Je theorie examen is erg belangrijk. Je leert de verschillende verkeersregels, de betekenis van de verkeersborden en je krijgt inzicht in bepaalde situaties. Je mag pas voor je rijbewijs afrijden als je je theorie examen gehaald hebt. Iedereen wilt natuurlijk zijn theorie in één keer halen. Met behulp van bovenstaande tips moet het in principe voor iedereen mogelijk zijn. Je kan bijvoorbeeld theorielessen volgen, daarbij wordt alles door een verkeersintructeur uitgelegd. Ook kan je zelf genoeg doen om je theorie examen in één keer te halen. Je kan op tijd beginnen met het bestuderen van de theorieboeken, je kan oefenen met verschillende proefexamens en natuurlijk de juiste voorbereiding voor het examen zelf! Op die manier moet het lukken om één keer te slagen voor je auto theorie examen!

Zorgverzekering 2014

Reacties (12)

Reageer
Rob reageerde 10 jaar geleden
09 Sep 04:51
Waar je niet naar het cbr moet gaan is in utrecht ik zat daar op de eerste rij
Recht in het midden dat beeld deed het niet dus ik keek rechts naar boven komt bij de 2 e vraag die man naar me toe als je nog 1 keer naar je buurvrouw kijkt gooi ik je dr uit ik zij waar moet ik dan naar kijken toen zij hij nou je mond dicht toen ben ik maar naar die toetsen gaan zitten staren en het beste er van hopen uiteindelijk had ik 10 fout 4 teveel dat was ook de laatste keer dat ik het heb gedaan ik ben 100% afgekeurd om te werken helaas maar met een uitkering kan je haast niet sparen en voor je am rijbewijs kost ook al haast 400 euro ik wens mensen die dit lezen heeel veel sterkte met lessem en theorie misschien komt het er bij mij ook ooit van
Joy reageerde 10 jaar geleden
03 Jul 00:32
Ik ben ook al geweest en ja hoor de vragen komen niet overheen. Ik snap het wel en weet hoe ik moet rijden. Maar volgens mij is het gewoon gokken en je ziet wel. en hun lekker weg huppelen met je geld.
Koen hemels reageerde 10 jaar geleden
02 Jul 12:47
ik flik het ook maar niet om te slagen, terwijl ik thuis voor de proef examens wel gewoon slaag. Hoe komt dit?
heel wat informatie op deze site is trouwens nogal outdated, zo kost het examen 25.55 en is je theorie anderhalf jaar geldig
Jc reageerde 10 jaar geleden
18 Jun 11:12
De ANWB boek en cd-rom helpt ook niet, want al die vragen die ik daarin heb geleerd daar komen de meeste vragen niet eens voor in de CBR examen. Dus ik ga voor de 4e keer langs cbr..
Mariam reageerde 10 jaar geleden
17 May 16:15
ik heb voor de tweede keer theorie van auto niet gehaald ik ben zo boos .soms denk ik dat ik dom ben terwel dat ik die thuis wel haal echt raar .ik ben nu hard aan het leren op pc .ik hoop dat ik volgende keer wel haal want anders dan word ik gek .maar ik geef het niet op never never .het is of ik of stome vragen ..........niet op geven meiden .
Ano reageerde 11 jaar geleden
10 Mar 18:47
zelf heb ik me rijbewijs en theorie dus ook in duitsland gehaald, en gulukig in een keer,.een vriend wil nu zijn rijbewijs in nederland halen,
als ik hier een oefen examen maak zak ik,.
het is vooral goed kijken omdat overal wat verstopt,
of ik krijg het id dat de vragen dubbel zinnig zijn,
de buuren werken ook meer samen met elkaar,
er word elk jaar een boek uitgegeven met elke vraag die evt voor kan kommen,.
het is verplicht 14 uur geloof ik in een klas te zitten en theorie school volgen,
het exame doe je in een ruimte met max 15 mensen maar je zit achter je eigen pc en maakt je eigen vraagen in je eigen tijd,
Anoniem reageerde 11 jaar geleden
04 Mar 14:54
Heb je moeite met het leren van theorie? Volg dan nu gratis theorie lessen online. Hier benadrukken ze de punten waar bij het theorie examen de meeste fouten in worden gemaakt. (youtu.be/FibroDxUnQQ)
Driver reageerde 11 jaar geleden
24 Jan 18:03
Haha gewoon goed leren, als je goed leer en de basis weet is het een kwestie van intuitie
Jan reageerde 11 jaar geleden
18 Jan 14:39
Ik haat cbr kei veel vragen zijn onzin ze willen gewoon goed verdiennen op ons en het is bibijna niet te doen om onder de 6 fouten te halen raar land..
Anoniem reageerde 11 jaar geleden
08 Jan 21:31
Hej

Klopt het cbr doet dat gewoon expres,van die rot vragen die nergens staan ,en dan zak je alsnog.
Renate reageerde 11 jaar geleden
16 Dec 22:08
Ik heb tot nu toe 4 keer geprobeerd mijn theorie te halen, niks heeft geholpen, ik heb de CD geprobeerd, via BOL.com een boek besteld met 10000000 vragen, die keivaak geoefend, theorie lessen gevolgd... NIKS, maar dan ook helemaal NIKS heeft geholpen.. Iemand tips?
Kim reageerde 11 jaar geleden
11 Oct 16:19
Ik heb nu voor de 3e keer theorie examen gedaan en ben weer gezakt.
Ik heb het heel goed geleerd en veel geoefend van de CD rom.
de vragen die ik dan fout had ben ik gaan opschrijven en extra gaan leren.
Thuis slaag ik steeds voor die proefexamens en bij het CBR zak ik steeds, er zitten vragen tussen die gewoon niet in de boek of op de CD rom voorkomen.