Zoveel mogelijk Korting op nieuwe auto

Inleiding

Een nieuwe auto kopen is op zich een leuke gebeurtenis. De gemiddelde mens koopt maar 6 keer in zijn leven een nieuwe auto. Minder leuk is de absoluut gezien hoge prijs van een auto. Om de prijs zo laag mogelijk te krijgen zijn een aantal factoren van belang.

Allereerst een aantal wetenswaardigheden:

  • een autodealer heeft tussen de 6 en 12% winstmarge op een auto, afhankelijk van de modelsoort
  • op een luxe/dure auto zit vaak meer marge
  • een autodealer wil graag zoveel mogelijk auto's verkopen in verband met zijn bonus van de importeur bij een bepaald aantal verkochte auto's per jaar
  • een autoverkoper geeft nooit meteen veel korting bij de eerste keer vragen
  • de korting gaat over het bedrag zonder BTW(19%) en BPM(42,3%). Dit is dus maar ongeveer 45% van de catalogusprijs.
  • over achteraf ingebouwde accessoires hoef je geen BPM te betalen.
  • fleetowners en leasemaatschappijen krijgen meestal 8% korting.

Opbouw van de totale autoprijs:

(Catalogusprijs x 1,423) x 1,19

Stappen

Om de auto zo goedkoop mogelijk te krijgen ga je eerst bepalen welke specifieke auto je wilt hebben inclusief de opties. Als dit duidelijk is dan ga je naar meerdere dealers om daar een offerte te laten maken. De ene dealer is de andere immers niet.

Eerst heb je het niet over korting met de verkoper. Als hij alles op een rij heeft begin je over de prijs en of daar iets mee gedaan kan worden. Aanvankelijk zal hij vaak maar een paar procent geven. Je zegt dat dat wel wat weinig is aangezien leasemaatschappijen veel meer krijgen. Je zegt dat jij dat minimaal ook wil. Om de verkoper te overtuigenkan je tussen neus en lippen door laten weten dat je ook interesse hebt in een concurrerend model en dat je daar ook veel korting aangeboden hebt gekregen. Als je 8%haalt dan ben je al een heel eind. 

Je kan nog verder komen door te vragen of hij niet nog auto's op voorraad heeft die hij misschien kwijt wil. Je kan dan alleen niet teveel eisen stellen over kleur en uitvoering. Ook kan je ervoor kiezen accessoires later te laten inbouwen zodat je de BPM mis loopt.

Tips

  • Speel het spel hard 
  • Er zijn een hoop autodealers op aarde maak daar gebruik van door ze tegen elkaar uit te spelen.

Links