Kentekenplaat met naam bestellen

Inleiding

Een kentekenplaat met een naam erop zie je vooral bij vrachtwagenchauffeurs. Je hoeft maar in de cabine te kijken van een willekeurige vrachtwagen en de kans is groot dat er één of meerdere kentekenplaten staan met een naam erop. Dit kan bijvoorbeeld de naam zijn van zijn of haar partner of bijvoorbeeld de kinderen. Voor vrachtwagenchauffeurs die veel onderweg zijn voelt het aan alsof ze toch een stukje thuis bij zich hebben. Ook is het een manier om te laten zien hoe trots ze op hun gezin zijn. Maar natuurlijk hoef je geen vrachtwagenchauffeur te zijn om een kentekenplaat met naam erop te kopen. Vooral mannen met kinderen vinden het een leuk hebbeding. Wat wil je allemaal weten als je een kentekenplaat met naam erop wilt bestellen?

Kentekenplaat met naam

Een kentekenplaat met naam koop je puur omdat je het bijvoorbeeld leuk vindt. Je mag een kentekenplaat met een naam nooit als echt kenteken gebruiken. Je kan de kentekenplaat met naam voorin of achterin je auto zetten, maar je kan hem bijvoorbeeld ook gewoon thuis ophangen. De meeste mensen bestellen een kentekenplaat met de naam van hun kinderen, partner of huisdier erop. Maar een grappige kreet of de naam van je favoriete voetbalclub is natuurlijk ook mogelijk. Je kan de kentekenplaat zelf ontwerpen zodat deze helemaal naar je zin is. Er zijn verschillende mogelijkheden als je een kentekenplaat met naam wilt bestellen. Welke mogelijkheden heb je allemaal en waar moet je op letten als je een kentekenplaat met naam wilt bestellen?

Tips voor het ontwerpen van een kentekenplaat met naam

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een kentekenplaat met naam wilt bestellen. Allereerst zal je een kentekenplaat moeten ontwerpen die naar je zin is. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de standaard gele kentekenplaat met alleen je naam erop, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Waar moet je opletten als je een kentekenplaat met naam wilt bestellen?

  • Kleur. Je hebt kentekenplaten in allerlei kleuren. Meestal worden er lichte kleuren gebruikt zodat de letters beter opvallen. Een witte of gele kentekenplaat blijft populair, maar ook blauw en roze zie je veel voor de kinderen.
  • Lettertype. Ook qua lettertype heb je verschillende mogelijkheden. Kies je voor sierige letters of juist strak? Een strak lettertype valt meer op.
  • De tekst. De meeste mensen kiezen voor een kentekenplaat met alleen de naam erop, maar je kan er natuurlijk ook een tekst opzetten. Vaak heb je wel een maximum aan tekens. Wanneer je veel tekens op een kentekenplaat wilt plaatsen, dan wordt de tekst onduidelijk.
  • Afmeting van de kentekenplaat. Een normale kentekenplaat is 52 bij 11 centimeter, maar wanneer je je eigen kentekenplaat met naam wilt bestellen, zijn er ook andere afmetingen mogelijk. Wanneer je online een kentekenplaat met naam wilt bestellen, dan is het belangrijk om op de afmeting te letten. Sommige aanbieders lijken goedkoop, maar de kentekenplaat is vaak een stuk kleiner dan een normale kentekenplaat!
  • Extra's. Sommige mensen willen hun kentekenplaat nog een persoonlijk tintje geven. Je kan bijvoorbeeld een afbeelding of een symbool op de kentekenplaat met naam laten zetten. Denk bijvoorbeeld aan een vlag, merk van de vrachtwagen, een bal of een hartje.
  • Prijs. Een kentekenplaat met een naam erop is helemaal niet zo duur. Gemiddeld betaal je tussen de tien en twintig euro.

Conclusie

Een kentekenplaat met een naam erop is een populair cadeau. Vooral mannen vinden het een leuk hebbeding. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kentekenplaat met de naam van je partner of kind erop. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je een kentekenplaat met naam wilt bestellen, denk bijvoorbeeld aan de afmeting, kleur en het lettertype. Je kan de kentekenplaat helemaal naar je eigen zin ontwerpen. Een kentekenplaat met naam is hartstikke leuk om bijvoorbeeld neer te zetten in je auto of om op te hangen!