Wat wil je weten over een gps tracker

Inleiding

GPS is de afkorting van Global Positioning System. Een GPS tracker is een apparaatje waarmee door middel van satellieten de plek waar iets of iemand is kan worden bepaald. Zo heb je bijvoorbeeld een GPS tracker voor kinderen, huisdieren of misschien wel demente patienten. Wanneer iemand vermist wordt kan je via de GPS tracker opvragen waar deze persoon zich bevindt. Ook kan je bijvoorbeeld instellen wanneer iemand buiten een bepaald gebied komt. Maar je kan een GPS tracker voor nog meer zaken gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld ook je auto of andere kostbare spullen mee beveiligen. Wanneer iets wordt gestolen of kwijt is geraakt, dan kan je de locatie heel makkelijk opvragen. Hoe werkt een GPS tracker precies? En wat voor soort GPS trackers heb je?

Hoe werkt een GPS tracker

Een GPS tracker is een heel handig apparaatje. In de GPS tracker zit een GPS ontvanger. Met deze GPS ontvanger kan je satelliet signalen ontvangen. Deze signalen geven de coördinaten door waar iets of iemand zich bevindt. Ook zit er een simkaart in de GPS tracker met daarop een tegoed. Wanneer je wilt weten waar de GPS tracker is, dan kan je een smsje sturen naar het nummer van de GPS tracker. Deze zal dan een berichtje sturen met de juiste coördinaten. Met deze coördinaten kan je de plaats bepalen. Op bijvoorbeeld Google Maps kan je de coördinaten invullen en zal je de plek te zien krijgen waar de GPS tracker zich bevindt.

Wat voor soort GPS trackers zijn er

Je hebt GPS trackers voor allerlei zaken. De normale en standaard GPS tracker kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld in je auto, boot of ander duur voorwerp. Dit is een los apparaatje dat je bijvoorbeeld in je auto kan leggen. Wanneer je auto wordt gestolen, dan kan je door middel van de GPS tracker opvragen waar de GPS tracker zich bevindt. Maar GPS trackers worden steeds uitgebreider en met meer mogelijkheden. Welke GPS trackers zijn er nog meer?

Prijs: Rond de 100 euro.

Trackstick GPS tracker

Deze GPS tracker is een USB stick. Deze GPS tracker is uitermate geschikt als je wilt weten welke weg een bepaald voertuig aflegt. Je legt deze GPS tracker in bijvoorbeeld een auto en wanneer deze gaat rijden zullen de gegevens en locaties worden opgeslagen. Wanneer de auto terug is, kan je de usb stick op de computer aansluiten en via bijvoorbeeld Google Maps kan je dit aflezen:

  • De route
  • De afstand
  • Stop plaatsen
  • Snelheid

Prijs: Rond de 250 euro.

GPS tracker inbouw

Je hebt losse GPS trackers om kostbare bezittingen te beveiligen, maar je kan een GPS tracker ook inbouwen. Je kan deze GPS tracker heel makkelijk in een auto, boot of machine inbouwen. Op die manier kan je alles goed beveiligen en kan een ander de GPS tracker niet makkelijk vinden.

Prijs: Rond de 140 euro.

GPS tracker voor kinderen, huisdieren en demente patienten

Met deze speciale GPS tracker kan je in de gaten houden waar je kind, huisdier of patient is. Kinderen kunnen bijvoorbeeld weglopen, net als huisdieren. Patienten die dement zijn kunnen moeite hebben om de weg terug te vinden. Door middel van de GPS tracker weet je altijd waar iemand zich bevindt. Ook handig bij deze GPS tracker is dat je een bepaald gebied kan instellen waar hij in moet blijven. Wanneer hij buiten dit gebied komt, zal je gealarmeerd worden door de GPS tracker.

Prijs: Rond de 120 euro.

GPS tracker voor verdachte personen

Het kan zijn dat je je partner niet vertrouwd en denkt dat hij vreemdgaat of met andere duistere zaakjes bezig is. Je kan je partner met deze GPS tracker heel gemakkelijk in de gaten houden. Het is een klein apparaatje wat je makkelijk kan verstoppen in zijn kleding of spullen. Door middel van een sms kan je opvragen waar je partner is. Extra bij deze GPS tracker is de mogelijkheid om mee te luisteren wat er op dat moment gebeurd.

Prijs: Rond de 100 euro

Conclusie

De meningen over GPS trackers lopen erg uiteen. Dat je een GPS tracker gebruikt om je auto of andere kostbare spullen te beveiligen is nog wel gangbaar en wordt geaccepteerd. Maar om je GPS tracker te gebruiken voor je partner gaat sommige mensen wat te ver. Het is geen prettig idee dat iemand 24 uur per dag kan uitzoeken waar je bent. De GPS tracker zou puur als beveiliging moeten worden gebruikt en niet als controle.