Gps tracker voor kinderen

Inleiding

De technologie van GPS gaat steeds verder. GPS staat voor Global Positioning System. Door middel van satellieten kan met GPS de locatie worden vast gesteld waar iets of iemand zich bevindt. GPS werd vroeger alleen gebruikt voor militairen, maar de laatste jaren is het niet meer weg te denken van de open markt. Denk bijvoorbeeld aan navigatie systemen, zoals Tomtom. Ideaal als je ergens naar toe moet en je weet de weg niet. Maar er komen steeds nieuwe ontwikkelingen, zoals de GPS tracker. Met een GPS tracker kan je bijvoorbeeld je auto beveiligen. Wanneer je auto wordt gestolen, dan kan je door middel van de GPS tracker de locatie opvragen waar de auto zich bevindt. Zo kan je al je kostbare bezittingen beveiligen. Maar je hebt ook GPS trackers voor bijvoorbeeld kinderen! Wat is een GPS tracker voor kinderen en hoe werkt deze?

GPS tracker voor kinderen

Met een GPS tracker voor kinderen weet je altijd precies waar je kind zich bevindt. Deze GPS tracker kan als armband of enkelband worden gedragen, maar je kan het ook aan bijvoorbeeld kleding bevestigen. Een GPS tracker voor kinderen is puur voor de veiligheid. Wanneer je kind vermist is, dan kan je via de GPS tracker de locatie van het kind opvragen, maar ook de snelheid waarmee het kind zich verplaatst. Maar je kan meer met de GPS tracker voor kinderen. Wanneer je kind bijvoorbeeld buitenspeelt, dan kan je een gebied afstellen waar het kind in moet blijven. Wanneer het kind buiten dit gebied komt, dan gaat er een alarm af en zal er een sms verstuurd worden naar de ingevoerde telefoonnummers. Ook zit er een SOS knop op deze GPS tracker. Wanneer er iets aan de hand is, dan kan het kind, maar ook de ouder op deze SOS knop drukken. Je kan van tevoren telefoon nummers invoeren en op het moment dat de SOS knop wordt ingedrukt wordt er een sms gestuurd naar al deze nummers met de locatie waar het kind zich bevindt.

  • Bij vermissing van het kind
  • Wanneer het kind buiten een ingesteld gebied komt
  • SOS knop

Hoe werkt de GPS tracker voor kinderen

In de GPS tracker zit een GPS ontvanger, deze kan de satelliet signalen ontvangen om vast te stellen wat de coördinaten zijn van de locatie. Ook zit er een simkaart in de GPS tracker. Deze simkaart werkt met een prepaid tegoed. Iedere keer dat er een sms wordt verstuurd, gaan de kosten van dit tegoed af. Wanneer je de locatie wilt weten waar het kind zich bevindt, dan kan je een smsje sturen naar de GPS tracker. Deze zal een smsje terug sturen met de coördinaten. Deze coördinaten kan je invoeren op bijvoorbeeld Google Maps. Wanneer je dit hebt ingevoerd, dan krijg je de locatie te zien waar de GPS tracker is. Deze locatie is zeer nauwkeurig.

Conclusie

Het klinkt misschien overbezorgd om je kind een GPS tracker te geven. Maar het is wel een stukje veiligheid. Je weet tenslotte nooit wat voor foute mensen er rond lopen. Misschien woon je wel in een verkeerde buurt of loopt je kind makkelijk weg. Door middel van de GPS tracker voor kinderen hoef je je nooit meer af te vragen waar je kind is. Ook makkelijk is dat je kan instellen in welk gebied een kind moet blijven en dat je gealarmeerd wordt als je kind buiten dit gebied komt. Ook mogelijk: je kan de GPS tracker ook voor huisdieren gebruiken!