Gratis Garmin MapSource downloaden

Wat is MapSource?

Wie veel door Afrika reist kan niet zonder Garmin GPS. En wie met een Garmin GPS reist kan niet zonder MapSource. MapSource is een geografsich software programma dat word geleverd bij GPS apparaten van Garmin. Dit programma maakt het niet alleen mogelijk om kaarten te bekijken maar ook om uiteenlopende routes uit te stippelen. Vervolgens kun je de routes opslaan en exporteren naar je GPS. Heb je een Garmin GPS maar geen MapSource? Geen probleem, want hier lees je hoe je MapSource gratis kan dowloaden en installeren op je computer.

MapSource gratis downloaden

Misschien heb je een tweedehands Garmin GPS aangeschaft zonder MapSource software CD. Of je staat op het punt een GPS te kopen en twijfel je tussen verschillende merken? Misschien kan Garmin MapSource jou helpen bij de keuze. Wat de reden ook is, het programma MapSource kun je gratis downloaden op de website van Garmin zelf!

Hoe gaat het in zijn werk?

Garmin heeft een breed scala aan producten en daarbij verschillende soorten sofware programma's. MapSource is speciaal voor de Garmin GPS ontwikkeld en kan in principe alleen op CD/DVD verkregen worden bij aanschaf van het product. Updates kunnen daarna via de website van Garmin worden gedaan. Om MapSource te installeren download je eerst het programma Training Center. Training Center is een programma voor producten zoals hometrainers en sportschool apparatuur. Garmin levert hierbij een gratis software programma die je kan dowloaden op de website van Garmin. Als je dit programma op je computer heb geïnstalleerd kun je daarover een upgrade naar MapSource installeren. Zo makkelijk gaat dat, je moet het maar net even weten. Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe je MapSource gratis en legaal kan downloaden. We starten met het downloaden en installeren van Garmin Training Center.

Stap 1: Download Garmin Training Center

 1. Ga naar Garmin.com en kies "products" in het hoofdmenu >>
 2. Kies in het uitklapmenu "products" voor "Into Sports" >>
 3. Klik op de pagina "Into Sports" op "Training with Garmin" >>
 4. Op de pagina "Training with Garmin" klik je op MapSource >>
 5. Op de pagina "Training with Garmin" ga je naar de linkerkolom en kies je voor "Desktop Software" >>
 6. Je bent nu op de pagina "Training Center" en klik onder het kopje Training Center op "Garmin Training Center" >>
 7. Je komt nu op de pagina "Garmin Training Center® Software". Kies hier voor "Download for Windows® or Mac OS®". >>
 8. Je komt nu op de pagina "Updates & Downloads Training Center". Kies uit de lijst de Windows of Mac versie (afhankleijk van je systeem) en klik op download. >>
 9. Je komt nu op de pagina "Updates & Downloads Training Center software version x.x.x". Kies hier voor "Download". >>

Installeer nu de Training Center Software op je computer. Er word gevraagd om je Garmin GPS aan te sluiten tijdens de installatie maar dat is niet noodzakelijk om goed te voltooien. Als je Training Center op je computer hebt staan ga je verder met de volgende stap: Het downloaden van de MapSource update.

Stap 2: Download MapSource

 1. Ga naar Garmin.com en kies voor "extras" in het hoofdmenu >>
 2. Kies in het uitklapmenu "extras" voor "Downloads" >>
 3. Ga op de pagina "Downloads" naar onder en klik op "Trip-planning software" >>
 4. Op de pagina "Trip-planning software" klik je op MapSource >>
 5. Op de pagina "Mapsource" ga je naar de rechterkolom, onder het kopje "MapSource Update" kies je voor "Download a Free Software Update" >>
 6. Je bent nu op de pagina "Mapping Programs" en kiest in de lijst met software updates naar de laatste versie van MapSource >>
 7. Je komt nu op de pagina "Updates & Downloads MapSource software version x.x.x". Kies hier voor "Download". >>

Installeer nu de de update van MapSource op je computer. Deze zal alleen werken als je het Trainingcenter hebt geinstalleerd in de vorige stap.

MapSource en Tracks4Afrika

Met MapSource kun je nu aan de slag. Er zijn heel veel verschillende kaarten verkrijgbaar om in MapSource te laden. Zo kun je trips plannen over de hele wereld. Naast de kaarten zijn er ook veel routes en tracks te downloaden die door andere mensen zijn gemaakt. Die kan jij dan weer gebruiken om je eigen trip te maken. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Voor de Afrika liefhebbers is er Tracks4Afrika (T4A). Een database met route- en wegeninformatie aangelegd door meer dan 1000 reizigers. Zo kom je op de meest afgelegen plekken en overwoekerde tracks in Afrika.

Links

Tracks4Africa Afrika in detail op je GPS

Afrika Magazine Het leukste magazine over Afrika

Garmin support 1 Meer informatie over Mapsource

Garmin support 2 Meer informatie over Mapsource

Garmin Homepage