Sloep - overzicht mooiste sloepen

Sloepen

Oorspronkelijk waren sloepen 'bijboten' van grotere handelsschepen, vissersboten, oorlogsschepen, enzovoort. Maar tegenwoordig is de sloep een zelfstandige boot geworden. Voor recreatie is de sloep bijzonder geschikt voor een geslaagde toertocht door een prachtig natuurgebied, of bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Maar de ene sloep is de andere niet. Oriënteer je dus goed voor je een sloep aanschaft, want er is veel kaf onder het koren.

Sloepen: Makma Marine

Makma Marine is een bouwer van sloepen van hoogstaande kwaliteit. De hiernaast afgebeelde sloep is de Makma Commandeur. Een van de kleinere modellen van Makma. Deze sloep is een heerlijke 'lounge sloep', zoals dat heet. Deze sloep verdient dit predicaat door de uitzonderlijke ruime zithoek, waardoor je met veel vrienden tegelijk comfortabel kunt borrelen terwijl je zachtjes door het water glijdt. De sloepen van Makma worden stuk voor stuk met de hand gebouwd en er wordt niet bespaard op de afwerking. Er wordt daarom gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals teakhout en gelakt mahoniehout. Een groot voordeel is dat de romp van polyester is. Dit maakt de sloep onderhoudsarm, zodat je in het voorjaar lekker snel de sloep te water kan laten en niet eerst hoeft te schuren en te lakken. Kies voor een van de grotere sloepen van Makma, zoals de Carribean met kajuit als je ook een tocht van een paar dagen wilt maken met je sloep.

Sloepen: Van Wijk Maritiem

Sloepen van Van Wijk Maritiem zijn lekkere no-nonsense sloepen met een energieke en sportieve uitstraling. Dit wil echter niet zeggen dat er minder aandacht aan besteed is, want niemand minder dan Pieter Beeldsnijder tekende voor het ontwerp van de sloepen van Van Wijk. Daarnaast wordt dit sportieve karakter van de Van Wijk sloepen ondersteund door de prachtige roestvaststalen details en een paar hele mooie (diesel) motoren voor de sloepen, waardoor wordt bewezen dat sloepen soms ook minder braaf kunnen zijn dan ze op het eerste gezicht zouden doen vermoeden. En hiermee kan jouw sloep van Van Wijk een wolf in schaapskleren zijn als je na een uurtje rustig tuffen op een van de Friese meren plots de waterski's uit het vooronder pakt en een gemiddelde motorboot het nakijken geeft! Met een Van Wijk heb je een sloep voor het hele gezin dus.

Sloepen: Wester Engh

We kunnen de sloepen van Wester Engh bestempelen als volmaakte tegenhanger van de vlijmscherpe sloepen van Pieter Beeldsnijder. Varen met een sloep van Wester Engh voelt als thuiskomen in een prachtig landhuis. De sloep heeft een prachtig handgetimmerd interieur, waarbij niet één stukje polyester meer zichtbaar is. Alles is prachtig betimmerd met mahoniehout en teakhout voor de delen die belopen worden. Dit geeft de sloepen van Wester Engh een hele warme en aangename uitstraling. Daarnaast wordt er bij de afbouw van de sloep goed geluisterd naar de persoonlijke wensen van de klant, zodat een Wester Engh sloep past als een handschoen. De sloepen zijn verzwaard, waardoor ze uitermate stabiel in het water liggen.

Sloepen: Jan van Gent

De sloepen van Jan van Gent zijn onderscheidend, omdat je ze niet alleen tegen zal komen op de binnenwateren. De sloepen van Jan van Gent zijn namelijk ook goedgekeurd om op open water te mogen varen (B-certificering). Daarom kan je dus ook een heerlijke tocht maken op zee met deze sloep. Jan van Gent heeft twee basismodellen, waarvan de grootste ook met kajuit wordt geleverd. Zo wordt een weekend varen wel heel comfortabel.

Vind je een sloep leuk, maar houd je meer van zeilen? Dan is een open zeilboot meer wat voor jou. Of vaar je liever op een catamaran?