Wat is een Big Belly

Big Belly als afvalcontainer

De Big Belly is een afvalbak met een zonnepaneel en een accu. De stroom gaat naar een motor. Die drijft een soort stamper aan die het vuilnis samenperst. De big Belly is een milieu bewuste vuilnisbak met een goed toekomstperspectief. Tevens een mini toepassing van zonnepaneeltjes.

 

Stappen

  • Het BigBelly® systeem is een gepatenteerde afvalbak die zijn eigen afval comprimeert (perst) en volledig zorgdraagt voor zijn eigen energiebehoefte.
  • In plaats van netspanning gebruikt de BigBelly zonne-energie voor de benodigde stroom.
  • De Big Belly neemt net zo veel ruimte in beslag als een normale afvalvak maar de capaciteit is tot vijf keer groter. Een hogere capaciteit reduceert het aantal ledigingen en ophaalbeurten (tot 'slechts' één keer per week) en kan zorgen voor een reductie van broeikasgassen en van brandstof tot maar liefst 80%. Uiteraard zorgt BigBelly dus minder kosten.
  • Daarnaast is hij veilig, makkelijk in gebruik en ontworpen om ongedierte buiten te houden. BigBelly heeft hiermee bewezen waardevol te zijn in steden, parken, scholen en sportaccommodaties. En dit in alle mogelijke weersomstandigheden.

Tips

De ® wil zeggen dat de naam (of het 'merk') BigBelly is geregistreerd (Eng.: registrated).