Wat is een betrouwbare weersite

Inleiding

Een betrouwbare weersite is een weersite die je van te voren verteld wat voor weer het gaat worden en die dan ook nog gelijk krijgt. In dit artikel een opsomming van de verschillende weersites welke ik gebruik inclusief mijn ervaringen.

Weeronline.nl

Weeronline.nl is een prettige website waar je vrij eenvoudig je weg kunt vinden. Tevens is deze site geschikt om waar dan ook ter wereld een voorspelling te geven. Als je voor de eerste keer op weeronline komt en je vraagt een voorspelling op dan zal Weeronline.nl onthouden welke voorspelling je hebt opgevraagd. Bij je volgende bezoek zie je dan meteen de voorspelling voor die lokatie voor vandaag en morgen weergegeven. Tevens kun je meteen kiezen voor een uitgebreide weersverwachting voor die lokatie.

Bij Weeronline.nl kun je kiezen voor een voorspelling van de komende 48 uren, de komende vijf dagen of de komende veertien dagen. Mijn ervaring is dat de voorspelling van 48 uren en vijf dagen behoorlijk accuraat zijn. De voorspelling van veertien dagen vooruit is niet heel betrouwbaar omdat er vooral van gemiddelden wordt uitgegaan.

Weeronline

Buienradar.nl

Buienradar.nl is precies wat het zegt, een radar om regenactiviteit te volgen. Behalve de buienradar heeft Buienradar.nl ook nog voorspellingen voor praktisch de hele wereld tot veertien dagen vooruit. Eerlijk gezegd heb ik weinig met de voorspellingen van Buienradar.nl gewerkt en vooral gebruik gemaakt van de daadwerkelijke buienradar op de site. Voor wat ik wel gezien heb moet ik zeggen dat de voorspellingen van Buienradar.nl behoorlijk accuraat zijn. Beter dan bijvoorbeeld de lange termijnverwachting van Weeronline. De buienradar op Buienradar.nl heb ik veel gebruikt en die is simpelweg fantastisch.

Buienradar

KNMI

Het KNMI is natuurlijk de grote speler in de Nederlandse markt en dat maakt ook dat de site behalve voorspellingen veel andere informatie bevat. Persoonlijk vind ik de site van het KNMI niet echt geweldig voor de weersverwachting omdat je behoorlijk moet zoeken. Waar de site van het KNMI wel goed voor werkt en waar ik veel gebruik van heb gemaakt is de sectie "waarschuwingen". Bij weeralarms of dreigende omstandigheden werkt de site van het KNMI goed om de situatie in de gaten te houden en is er geen beter alternatief. Zij zijn als eerste op de hoogte en zijn ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor het uitvaardigen van waarschuwingen.

KNMI

MSN weer online

Dit is de site die ik normaal gesproken gebruik voor de weersvoorspellingen. Deze site kan ik ook van harte aanbevelen bij iedereen die op zoek is naar een betrouwbare weersvoorspelling. Wat ik vooral erg handig vind aan MSN Weer Online is de mogelijkheid om deze weersvoorspelling als gadget op je bureaublad te plaatsen. Op deze gadget zie je het huidige weer en de voorspelling voor de komende vier dagen. Mocht je verder vooruit willen kijken dan kun je op de gadget klikken en dan kom je direct op de weersvoorspelling van jouw lokatie en kun je een voorspelling van de komende vijf dagen zien maar ook een voorspelling voor de komende tien dagen. Deze voorspelling van tien dagen is behoorlijk accuraat en wees eerlijk, verder vooruit kun je (zeker in Nederland) toch geen goede voorspelling geven.

MSN WEER ONLINE