20 redenen om bier te drinken

Bier is gezond

Uit verschillende onderzoeken en studies is gebleken dat bier wel degelijk gezond is! Maar waarom hebben heel veel mannen dan toch last van een bierbuikje? Te veel bier drinken is natuurlijk niet goed, maar dat is eigenlijk met alles wat je kan eten en drinken, en daar "te veel" voor zet. Dat mensen een bierbuikje krijgen komt voornamelijk doordat tijdens of na het bier drinken allemaal vette hapjes erbij worden gegeten, omdat het zo gezellig is. Als je dat dus niet doet, is bier wel degelijk gezond. Hier volgt een lijstje van 20 redenen waarom bier gezond is.

Twintig redenen waarom bier gezond is

1. Bier is goed tegen hartinfarcten


Een bierdrinker loopt wel 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan mensen die geen bier drinken. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf.

2. Bier beschermt je tegen een beroerte


Bepaalde bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat samen klonteren.

3. Bier is goed voor je bloeddruk


Verschillende doctoren uit Nederland en professoren van de Harvard University hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt.

4. Bier kan diabetes verhinderen


Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte - diabetes mellitus.

5. Bier drinken verbetert je geheugen


Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie, klinkt raar maar het is echt waar.

6. Bier zorgt voor stevigere botten


Bier heeft een zeer positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose.

7. Bier laat je langer leven


Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, vergroot de kans op een langer leven.

8. Bier is goed tegen diarree


De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

9. Bier helpt tegen stress

Onderzoekers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.

10. Bier voorkomt nier- en galstenen

Onderzoekers uit Finland beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen.

11. Bier helpt tegen slaapstoornissen

Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. ’s Avonds een glas bier drinken blijkt een perfect slaapmiddel te zijn.

12. Bier kan je beschermen tegen kanker


Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in bedwang houden.

13. Bier zorgt voor een schone huid


Bepaalde vitaminen in bier regeneren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Hierdoor krijg je een gladdere en meer flexibelere huid.

14. Bier is goed tegen verkoudheden


Wie warmt bier drinkt, wat mij erg smerig lijkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een flesje bier au bain- marie en leng aan met vier lepels honing.

15. Bier beschermt zwangere vrouwen


Een gebrek aan foliumzuur kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.

16. Bier zorgt voor meer eetlust

De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust.

17. Bier voorkomt maagzweren


Ongeveer anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.

18. Bier is een snelle dorstlesser


De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt.

19. Bier helpt je afvallen


Verschillende studies tonen aan dat mensen die, natuurlijk wel met mate, bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder calorieën dan bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid appelsap.

20. Bier zorgt voor mooier haar


Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een bierspoeling geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen. En natuurlijk gewoon nog even met shampoo nawassen!

Kort samengevat

Oftewel, geen enkele reden om het bier nog te laten staan, met de gedachte dat je dan een bierbuik krijgt, want bier drinken is echt heel gezond!

Wel met mate natuurlijk, en voor je 16e nog even niet, want alcohol op jonge leeftijd belemmert wel je groei.