Kruiden:Afslanken

Er zijn Kruiden die helpen bij het afslanken. Meer erover in dit artikel afslankkruiden en het nut ervan

Kruiden die helpen bij het vermageren of afslanken ( afslankkruiden )

Er zijn veel verschillende Kruiden die kunnen helpen bij het afslanken. Veel van deze kruiden zijn ook verwerkt in allerlei pillen, poeders en drankjes die graag met behoorlijke prijzen verkocht worden. Het effect van de hulpzame stoffen van de kruiden is echter op zijn best. Wanneer het verse of gedroogde kruid zelf wordt gebruikt. In dit artikel gaan we dan ook uit, van het kruid zelf.

Niet alle kruiden zijn even onschuldig om te gebruiken bij afslanken

Als eerste dient toch even opgemerkt te worden, dat ook op internet, veel sites zijn te vinden waar even wordt aangehaald dat een bepaald soort kruid je kan helpen met afslanken. Hierbij wordt niet altijd gewaarschuwd dat sommige kruiden niet zomaar te pas en te onpas gebruikt kunnen worden. En dat voor sommige kruiden wel degelijk voorzichtigheid geboden zou moeten worden.

Een voorbeeld daarvan is het gebruik van St Janskruid. Dit Kruid kan helpen tegen Depressies, en zou ook het helpen bij het afslanken. Het Kruid mag alleen niet gebruikt worden in combinatie met anti-depressiva's en ook niet met bloedverdunners. Ook gebruik in combinatie met wijn of oude kaas is niet aan te raden. Een echte werking van het Kruid wat afslanken betreft is eigenlijk niet aan te tonen. Wel zou het kunnen zijn, dat sommige mensen in een periode van afslanken baat hebben, bij de rustgevende werking die het kruid heeft. Helaas wordt dit Kruid zelfs in geconcentreerde vorm in afslank producten gestopt.

Beter is het om ons eerst maar eens op de minder schadelijke Kruiden te richten. Die ook nog eens echt een goed hulpmiddel zijn. Het blijft wel een hulpmiddel. Want niemand wordt mager van veel kruiden in combinatie met veel vet eten. Het stoppen met ongezond eten, komt altijd eerst.

Welke Kruiden helpen bij het afslanken en waarom eigenlijk ?

Eigenlijk is daar helemaal geen lang verhaal meer voor nodig. Er zijn verschillende Kruiden die positief werken op de spijsvertering. Het automatische gevolg hiervan is. Is dat het dus helpt bij het afslanken. Want waar de spijsvertering niet goed werkt, is kans op dik worden ook groter. Dan zijn er Kruiden die werkzaam zijn bij de vet verbranding. Als vet makkelijker verbrand is het ook logisch dat dit ter bevordering is van het afslanken. Een ding waar eigenlijk bijna alle wat gezettere mensen last van hebben, is toch wel het vasthouden van vocht. Als het lichaam niet zoveel vocht zou vasthouden, scheelt dit vaak al 2 tot 5 kilo van het totale gewicht, afhankelijk van de mate van het overgewicht. Hierin kunnen de vocht afdrijvende Kruiden zeer behulpzaam zijn.

Nu is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van kijken, welke Kruiden deze eigenschappen hebben. En het liefste ook, welke je daarvan lekker vind. Dan is blijvend gebruik ook geen probleem.

Op LeerWiki staan veel Kruiden per soort beschreven. Onder het rijtje geneeskrachtige werking, is vrij snel te zien, welke kruiden welke eigenschappen hebben. Bij sommige kruiden is ook een gebruikers waarschuwing, deze staat dan duidelijk onderaan de pagina.

 1. Kruiden:Basilicum
 2. Kruiden:Bieslook
 3. Kruiden:Bonenkruid
 4. Kruiden:Citroenmelisse
 5. Kruiden:Dille
 6. Kruiden:Engelwortel
 7. Kruiden:Geneeskrachtige
 8. Kruiden:Hysop
 9. Kruiden:Kervel
 10. Kruiden:Knoflook
 11. Kruiden:Koriander
 12. Kruiden:Kweken
 13. Kruiden:Lavendel
 14. Kruiden:Maggiplant
 15. Kruiden:Marjolein
 16. Kruiden:Munt
 17. Kruiden:Peterselie en Selderij
 18. Kruiden:Rozemarijn
 19. Kruiden:Salie
 20. Kruiden:Thijm

Afhankelijk je karakter, kan het soms ook helpen om een opwekkend kruid te gebruiken. Of voor de stress eters onder ons, juist een ontspannend kruid. Daarom wijs ik niet de kruiden aan die geschikt zijn, maar is het verstandig om zelf te kijken, wat er precies bij je past.

Het kan zijn dat de lijst inmiddels langer is geworden, deze kruiden zijn dan te vinden onder lifestyle, catagory tuin

Samenvatting eigenschappen die kruiden moeten hebben voor afslanken ( afslankkruiden )

 • Bevorderen van de spijsvertering helpt bij afslanken
 • Vochtafdrijvende werking helpt bij afslanken
 • goede werking op de vetverbranding helpt bij afslanken
 • onstpannende werking kan bij sommige mensen helpen bij afslanken
 • bij weer anderen kan een opwekkende werking helpen bij afslanken

Deze Kruiden die helpen bij het afslanken, kunnen dus gevonden op LeerWiki per kruid.

Er zijn Kruiden die helpen bij het afslanken. Meer erover in dit artikel afslankkruiden en het nut ervan

Lees meer over Kruiden op de moestuin site eetbaretuin.info