Gezonde huisbereide soep

Soep gezond en huisbereid

Met ons drukke schema, vooral als we kinderen hebben is het in deze tijd van overconsumptie en fastfood heel moeilijk om gezond te eten. Veel mensen vinden het makkelijker om te pakken wat het snelste beschikbaar is, dit met alle gevolgen voor de gezondheid later. Met de volgende tips voor soepen onder weg zult u leren hoe je ervoor kan zorgen dat het voedsel dat je eet een gezonde variatie kan zijn.

 Het probleem

Het probleem met het omgaan met de gevolgen van ongezonde eetgewoonten is dat; later is eigenlijk dichterbij dan je zou denken. Later is eigenlijk nu, helaas zijn we een natie van zwaarlijvige volwassenen en zo vergaat het ook onze kinderen. Onze ongezonde eetgewoontes hebben ons ingehaald, je zou jezelf de vraag kunnen stellen: hoe kan ik nu gezond eten als ik het nooit geleerd heb? Een goede manier om gezonder te eten is voedsel dat je onderweg kan eten. Een goed voorbeeld van gezond eten voor onderweg is soep, soep is smaakvol, vult goed en kan gedronken worden op gelijk welk tijdstip. Zeker in de winter kan een lekkere kom warme soep deugd doen. En geloof het of niet, ook koude soep kan lekker zijn,

 Je favoriete soep

Eerst en vooral kies je uw favoriete soep uit, een populaire keuze schijnt kippensoep te zijn. Niets is beter dan een lekkere kom warme kippensoep wanneer je onderweg bent. Men kan eventueel al klaargemaakte soep kopen, maar nu gaan we even om gezondheids redenen onze eigen soep maken. Wanneer men zelf soep maakt weet je ook meteen wat er allemaal insteekt. Het maakt nu niet uit welke soep je wil klaar maken, maar zorg ervoor altijd verse ingrediënten in je zelfgemaakte soep te  verwerken. De andere items die je nodig hebt zijn een soeppan en een blender om straks de soep fijn te mixen.

Het moment om de soep te maken

Nu is het moment om je zelf klaar gemaakte en tijd besparende soep te maken. Een goede soep begint altijd met de nodige ingrediënten. Voor kippensoep kan je de bouilon maken van de kip die je over had van het diner. Voeg kruiden en specerijen toe naar smaak en kook de overschot van de kip totdat de kippenbeentjes er volledig clean uitkomen. Eventuele restjes van kippevlees blijven achter in de bouilon. Eens de bouilon afgekoeld is kan je deze in gepaste afsluitbare potjes scheppen om in te vriezen.

 Liefhebber van groenten of rundsvlees

Als je meer een liefhebber bent van rundvlees en groentesoep, kan je kiezen voor een commerciëel blik bouilon of bouilonblokjes gebruiken voor de basis van uw soep. Eens de basis van je gekozen soep klaar is kan je er je andere ingrediënten bij doen, zoals je favoriete groenten of rundsvlees. Belangrijk is dat je zeker de soep echt laat afkoelen voordat je ze in de gepaste potjes schept.

 De blender

Hoe zit dat nu met die blender? Wel het is een beetje moeilijk om je soep te eten zoals thuis tijdens het rijden. De combinatie van soep eten en auto rijden zou wel eens slecht kunnen aflopen en dit is waar de blender om de hoek komt kijken. Giet wat van de soep in de blender en mix tot de stukjes klein genoeg zijn om door te zwelgen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de soep ineens volledig te mixen tot een drinkbare vloeistof, je kan er eventueel ook een beetje room aan toe voegen om ze dikker te maken. Nu heb je een drinkbare soep voor onder weg. De ideale kom om je soep in te doen zou een eigenlijk een koffiekop zijn, maar dan ééntje die je kan afsluiten met een deksel. Dit type van kom heeft een goede drinktuit, zorg ervoor dat je soep maakt waar je een weekje mee verder kunt. Je kan je soep zelfs meenemen tijdens het shoppen, of terwijl je in de tuin aan het werken bent.

Tot slot: Geen fastfood afhalen

Een kom soep zit vol vitamine, is snel gemaakt en meeneembaar in een kom met afgesloten deksel. Dus heb je echt geen tijd om iets gezond te eten neem je dan een kom huisgemaakte soep inplaats van naar de fastfood keten.