Glutenvrije hapjes:Tapas

Gutenvrije Tapas hapjes

Ook iemand die glutenvrij moet eten. Wil zo af en toe wel een keer hapjes die wat uitgebreider zijn. Ik zal probren om de luxere ideetjes hieronder weer te geven.

Glutenvrij

De ingredienten zijn op het moment van schrijven glutenvrij. Helaas willen fabrikanten nog wel eens de ingredienten veranderen. Waardoor het niet meer in het geheel glutenvrij is. Het blijft verstandig om de patient zel

Glutenvrij tapas hapje 1

* 1 Stegeman salami of Aldi cervelaat * 1 stukje zachte geitenkaas * Gekruide olijven (zonder pit) * Verse bieslook

Deze dan op elkaar brengen met een coctailprikkertje

Glutenvrij tapas hapje 2

Gevuld tomaatje

* cherrytomaatjes

* verse peterselie, fijngehakt * teentje knoflook * pijnboompitten * olijfolie * verse basilicumblaadjes * heel klein beetje boter op kamertemperatuur ( of heel iets warm gemaakt) * versgemalen peper

Het tomaatje het kapje afsnijden. En uithollen. Dit bij meerdere tegelijk doen. En de inhoud in een bakje bewaren. Alle andere ingredienten heel fijn snijden. De boter in een pannejte doen. Samen met de olijfolie. Dan alle andere ingredienten toevoegen. Zonder ze er in te bakken. Het warm worden is alleen om de boter te goed door het mengsel te krijgen.

Om de knoflook te kunnen gebruiken. Moet deze heel fijn worden gesneden. En moeten er minimaal 25 tomaatjes worden gevuld voor 1knoflookteentje.

Glutenvrij tapas hapje 3

Gevuld grote tomaat

4 grote vleestomaten 4 eetlepels tonijn uit blik 400 gr gehakte tomaat (uit blik) 1 stengel bleekselderij 1 knoflookteenjte tomatenpuree ( niet alle merken zijn glutenvrij ) theelepel suiker fijn gesneden peterselie zout en peper

Hol de tomaten uit. Doe de inhoud samen ( met uitzondering van de peterselie en de tonijn) met de de andere ingredienten in een pannetje. Dit mengsel aan de kook brengen en een kwartiertje door laten koken.

Vul ondertussen de uitgeholde tomaten met de tonijn. Als het pannetje lang genoeg heeft gekookt. Deze dan gebruiken om de tonijn af te dekken. En daarna garneren met de fijngehaktje peterselie.

Glutenvrij tapas hapje 4

Komkommer met roomkaas

komkommer in dikke plakjes gesneden

  • Roomkaas
  • bieslook
  • komkommer

De roomkaaas op de komkommer smeren in een dikke laag. Dan garneren met bieslook.

De roomkaas kan vervangen worden door gewonen harde hollandse kaas. Indien iemand ook een lactose intolerantie heeft. Deze mag dan wel gegeten worden.

Glutenvrij tapas hapje 5

Gevulde courgettes

  • grote courgettes
  • grote tomaat (fijngehakt)
  • fijngesnipperde lenteuitjes
  • fijngehakte peterselie

ca. 100 gram geraspte kaas

De courgette eerst in zijn geheel koken. Daarna in kleine bootjes snijden en ook uithollen in die vorm.

Een mengsel maken van de tomaat en de lente uitjes, en dit op het vuur warm maken. Als het iets gekookt heeft. De courgette stukjes die over zijn van het uithollen eraan toe voegen.

Het mengsel in de uitgeholde courgette bootjes doen. En daarna garneren met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.

De peterselie is ook te vervangen door Bieslook of heel fijn gesneden selderij.

Blijven opletten

Maak je deze dingen klaar voor een coeliakie patient. Blijf er dan op letten. Dat er niets in aanraking mag komen met iets waar gluten in zitten. Het makkelijkste is, alles schoonmaken met zout water. Dan de hapjes voor de coeliakie patient maken. En pas daarna die voor de andere gasten.

Lees ook:

Veel succes met de glutenvrije hapjes, tapas en glutenvrije oliebollen