Alles over Lladro beelden

Inleiding

Spaar jij ook Lladro beeldjes?

Iedereen kent ze wel. De glimmende beelden van Lladro, die zowel dieren als mensen uitbeelden.

Vaak zie je ze bij oudere mensen, maar ook jongeren sparen ze nog wel eens. Ieder jaar komt er een nieuwe collectie uit, met daarin speciale collectorsitems.

Maar waar kun je deze Lladro beeldjes het best kopen en waar komen deze Lladro beeldjes eigenlijk vandaan?

Wie of wat was Lladro

Lladro beeldjesHet bedrijf dat de Lladro beeldjes maakt, stamt van oorsprong uit Spanje. De 3 broers Juan, José and Vicente Lladro begonnen het bedrijf in 1953 in de buurt van Valencia.

Zij begonnen echter met het maken van vazen, pas in 1956 begonnen zij met de porseleinen beeldjes van dieren en mensen. Sinsdien heeft het bedrijf een vogelvlucht genomen en de wereld veroverd. In 1988 werd in New York zelfs een Lladro museum met gallerie geopend.

De Lladro beeldjes krijgen tegenwoordig een Engelse en een Spaanse naam. Vroeger kregen de beeldjes alleen een Spaanse naam, maar de Engelse namen spraken een groter publiek aan en zorgden voor een grotere groep fans en verzamelaars.

Waar komen Lladro beelden vandaan

Lladro beelden komen van oorsprong uit Spanje, maar kunnen tegenwoordig op meerdere plekken besteld worden. Zo kun je ze in winkels kopen of online.

Waar kun je Lladro beelden kopen

Lladro beelden kun je kopen bij de duurdere servieswinkels. Meestal verkopen zulke zaken ook glas en aardewerk zoals Swarovski beeldjes of de andere bekende Hummels.

Het assortiment is vaak vrij uitgebreid en goed te bezichtigen in vitrines. Lladro beeldjes zijn echter niet goedkoop en kosten al snel meer dan honderd euro tot wel duizend euro voor de grotere beelden.

Lladro beelden zijn bij uitermate geschikt om verkocht te worden op rommelmarktjes of op braderien. Soms kom je ineens een Lladro beeldje tegen en kun je het voor een mooi prijsje bemachtigen. Dagen als Koninginnedag of Bevrijdingsdag zijn hiervoor goede gelegenheden.

Daarnaast zijn Lladro beeldjes nog wel eens te verkrijgen bij kringloopwinkels. Dit soort winkels verkopen de inboedel van oudere mensen die overleden zijn of naar het bejaardentehuis zijn gegaan, tegen lage prijzen. 

Lladro beelden online kopen

Natuurlijk kun je ook Lladro beeldjes online kopen. Er zijn een aantal webwinkels zoals Lladroshop.nl. Maar je kunt natuurlijk ook Lladro beeldjes op marktplaats kopen.

Vele ouderen die vroeger Lladro beeldjes spaarden en waarvan de kinderen de waarde van de beeldjes niet inzien of de beeldjes simpelweg niet mooi vinden bieden de Lladro beeldjes aan via marktplaats. 

Zo zou je een Lladro beeldje nog kunnen krijgen voor een mooi prijsje.

Lladro beelden verzamelen

Lladro beeldjes zijn prachtig om te verzamelen en uniek. Ieder beeldje wordt met de hand afgemaakt en krijgt een eigen keurmerk, hierdoor zullen de beeldjes hun waarde niet verliezen.

Of je nu van het sparen van beeldjes van dieren houdt of van kinderen, alle categorieen zijn wel verwerkt in de Lladro beeldjes.

Verder lezen

Wil je meer weten over sparen van diertjes en smurfen? Lees dan verder in; Schleich dieren en smurfen sparen.

Wil je meer weten over leuke cadeautjes? Kijk dan eens verder in; Leuke cadeautjes voor moederdag of Leuke cadeautjes voor hem.