Camp Rock 1

Wat is Camp Rock?

Camp Rock is, kort gezegd, een Amerikaanse Disney film, die op 20 juni 2008 voor het eerst uitgezonden werd op Disney Channel.

Camp rock werd een groot succes, want het trok tijdens de televisiepremière 8,9 miljoen kijkers. Het werd, op High School Musical 2 na, de best bekeken film van Disney Channel Original Movie.

De film is geregisseerd Matthew Diamond en duurt 94 minuten. Door het succes van de film in de Verenigde Staten is de film ook in Nederland en België uitgebracht.

In het najaar van 2010 is Camp Rock 2: The Final Jam uitgekomen op dvd. Allebei de films zijn al uitgezonden op Disney XD Nederland.

De film

Als je niet wilt weten waar de film over gaat en hoe het afloopt, lees dan niet verder!

Tiener Mitchie is een heel muzikaal meisje dat haar eigen nummers schrijft. Ze wil heel graag naar een rockkamp in de zomer, maar hier kan ze alleen naar toe als ze het hulpje wordt van de kok, haar moeder, die in de keuken van het kamp werkt. Uiteindelijk mocht ze van haar ouders naar het kamp. Ze vertelde tegen iedereen dat ze rijke ouders had omdat ze indruk wilde maken op de populaire meisjes. Dat hield ze niet lang vol. Toen het bekend was geworden dat haar moeder de kok van het kamp is, wouden de populaire meisjes niks meer van haar weten.

Op een avond kruipt Mitchie achter de piano en zingt haar zelfgeschreven nummer. Shane, het popidool die ook op het kamp verblijft, hoort de mooie stem. Hij verstopte zich totdat de muziek stopte. Toen hij ging kijken, was Mitchie al weg. Shane vraagt aan iedereen of ze weten wie dit meisje is. Toen het populaire trutje Tess hierachter kwam, deed zij alsof ze de stem was. Ze beschuldigde Mitchie ervan haar bedelarmband gestolen te hebben, wat natuurlijk niet waar was, maar hierdoor mocht Mitchie niet meer meedoen aan de Final Jam, de eindwedstrijd van Camp Rock. Uiteindelijk komt Shane erachter dat Mitchie het meisje achter de stem was die hij gehoord had. Ze zingen samen een nummer. Mitchie wint niet de Final Jam, maar Margaret. Dit is een meisje die ervoor heeft gekozen uit het populaire groepje te stappen nadat ze er achter kwam wat voor bitches het eigenlijk zijn.

De hoofdrollen

De Jonas Brothers, een bekende band, spelen alle drie in de film. Nick Jonas speelt Nate Gray, Kevin Jonas speelt Jason Gray en Joe Jonas speelt Shane Gray.

Voor Demi Lovato was Camp Rock haar echte, grote doorbraak. . Ze speelt Mitchie Torres in de film. Na deze film heeft ze veel opgetreden, onder andere met Joe Jonas en heeft ze in meer series en films gespeeld. Ze is één van de rijkste tienersterren van Hollywood. Demi is 18 jaar.

Naast deze vier hoofdpersonen zijn er nog een aantal belangrijke spelers:

  • Alyson Stoner speelt de rol van Caitlyn Gellar, de beste vriendin van Mitchie.
  • Maria Canals Barrera speelt de rol van Connie Torres, de moeder van Mitchie.
  • Anna Maria Perez de Tagle speelt de rol van Ella Shang.
  • Meaghan Martin speelt de rol van bitch Tess Tyler.
  • Jasmine Richards speelt de rol van Margaret ‘Perry Warburton’ DuPree.