Top 10 romantische films

Inleiding

Lekker zwijmelen bij een romantische film. Ga een romantische film in de bioscoop kijken of installeer je lekker thuis voor de buis. Het is ook leuk om een film cadeau te geven of te krijgen. Omdat er zoveel aanbod is, tref je hieronder een overzicht aan van de top 10 van de leukste films van de afgelopen jaren.

Overzicht romantische films

  1. The Notebook
  2. Notting Hill
  3. While You Were Sleeping
  4. Bridget Jones’s Diary
  5. Four Weddings and a Funeral
  6. The Holiday
  7. Sweet Home Alabama
  8. The Wedding Planner
  9. You’ve got mail
  10. Love Actually

Romantische films

The Note Book

(Rachel McAdams, Ryan Gosling, 2004) Een rijke jonge vrouw Allie wordt tijdens een zomer verliefd op een arme jongen Noah. Zij beleven een passionele zomer maar na de zomer vertrekt Allie noodgedwongen naar de grote stad en laat Noah verscheurd achter.

Notting Hill

(Hugh Grant, Julia Roberts, 2001) William Thacker heeft een kleine boekwinkel in de wijk Notting Hill in Londen. De Amerikaanse actrice Anna komt bij hem in de winkel en hij vindt haar gelijk leuk, maar weet niet wie zij is. Hij neemt haar mee naar de verjaardag van zijn zus en zo begint het, maar Anna wil geen relatie met iemand die niet in de showbizz werkt.

While You Were Sleeping

(Sandra Bullock, Bill Pullman, 2003) De eenzame Lucy werkt op het station bij het loket. Ze droomt van een man die elke dag bij haar een kaartje koopt. Door een ruzie valt hij en belandt op de rails. Lucy redt hem en in het ziekenhuis denkt men dat zij zijn verloofde is met alle gevolgen van dien. Dan staat zijn familie op de stoep.

Bridget Jones’s Diary

(Renee Zwellweger, Hugh Grant, Colin Firth, 2001) Een vrouw die de 30 jaar is gepasseerd probeert een verstandige vriend te vinden. Ze stopt met drinken, roken en gaat drastisch aan de lijn.

Four Weddings and a Funeral

(Hugh Grant en Andie MacDowell, 1994) Deze films gaat over een Engelsman Charles die samenwoont met zijn zus en naar verschillende bruiloften gaat. Zelf heeft hij veel vriendinnetjes gehad en heeft tot dan toe nooit de ware gevonden. Op een bruiloft ontmoet hij een Amerikaanse die hij erg leuk vindt,?

The Holiday

(Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet, 2007) Iris en Amanda kennen elkaar niet maar hebben één ding gemeen: ze hebben geen geluk met mannen. Zij besluiten voor twee weken van huis te veranderen.

Sweet Home Alabama

(Josh Lucas en Reese Whitherspoon) Deze film gaat over Melanie Smooter die enkele jaren geleden verhuisd is van Alabama naar New York. In New York komt zij de man van haar dromen tegen. Er is echter één probleem: zij is nog getrouwd met haar jeugdliefde uit Alabama.

The Wedding Planner

(Matthew Conaughey, Jennifer Lopez, 2001) Maria Fiori organiseert trouwfeesten voor anderen. Zelf kan ze de juiste man maar niet vinden, totdat ze Steve ontmoet. Het loopt echter anders dan zij zelf had bedacht. Steve is de bruidegom op een door haar te organiseren bruiloft.

You’ve got mail

(Meg Ryan, Tom Hanks, 2007) Kathleen Kelly heeft een kleine boekenwinkel en heeft echt hart voor haar zaak. Zij kan net het hoofd boven water houden. Dan wordt er bij haar in de straat een boekenwinkel van de grote keten Fox Books gevestigd. Tegelijkertijd begint zij een mailrelatie met een man die zij niet kent

Love Actually

(Colin Firth, Hugh Grant, Emma Thompson, 2003) Deze film gaat over een groot aantal mensen die in Londen wonen en die gedurende de periode net voor de kerst worden gevolgd in hun liefdesleven en hun vriendschappen.