K2 is weer K3

Inleiding

In dit artikel kun je lezen wie de blonde Kathleen Aerts heeft vervangen in K3 en welke activiteiten je de komende tijd kunt verwachten van K3 in de nieuwe samenstelling. In de concertagenda kun je zien waar K3 gaat optreden.

K3

K3 is oorspronkelijk een groep van 3 Vlaamse zangeressen die Nederlandstalige liedjes maakt, de liedjes zijn zeer vrolijk, kunnen makkelijk meegezongen worden en vooral jonge kinderen zijn gek op K3. De naam K3 is afkomstig van de voorletter van de voornamen van de drie oorspronkelijke zangeressen Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Kathleen heeft op 23 maart 2009 aangekondigd K3 te verlaten. Karen en Kristel hebben besloten door te gaan en waren sindsdien op zoek naar een goede vervanger voor Kathleen. Net als bij de zoektocht naar de hoofdrolspelers voor de musicals Tarzan, Evita en Joseph, zijn Karen en Kristel, K2 dus, door middel van een wedstrijd op zoek gegaan naar K3.

Van K2 naar K3

In een werkelijk zinderende live finale op TV mochten de vakjury, het kijkerspubliek en … uiteindelijk Karen en Kristel het nieuwe K3 lid kiezen. Studio 100 maakte samen met VTM en het Nederlandse SBS6 een zeer goed doordacht televisieprogramma. De opbouw van het programma was die van programma’s als Idols: enkele duizenden kandidaten zijn via een aantal ronden teruggebracht tot uiteindelijk de 3 overgebleven kandidaten. Voor de finale was een letterlijk en figuurlijk schitterend nieuw decor ontwikkeld, ontworpen door Gert Verhulst, de baas van het imperium bestaande uit onder meer Studio 100 en Plopsaland.

De vakjury onder leiding van Miguel Wiels, die ook de muziek schrijft voor K3 samen met zijn twee collega's Alain Vande Putte en Peter Gillis, en het publiek hadden tijdens de finale een keuze gemaakt uit de drie overgebleven finalisten. Zowel de vakjury als het SMS-ende publiek zette de Nederlandse 23 jarige Josje Huisman uit Amsterdam op de eerste plaats, gevolgd door Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck (24) uit Antwerpen. De 25-jarige musicalactrice Madelon van der Poel uit Tilburg (ze speelde onder andere mee in Anatevka, Fame en Grease), de andere finaliste, eindigde op de derde plaats. De uiteindelijke beslissing was aan Karen en Kristel, die de komende tijd zeer intensief met Josje gaan samenwerken. Ze moesten, naar eigen zeggen, de moeilijkste beslissing uit hun carrière nemen. Hun beslissing motiveerden ze als volgt: 'Wij hebben ons hart gevolgd en onze intuïtie en er is maar één meisje dat van K2 opnieuw K3 kan maken, en dat is... Josje'.

Wie is Josje?

Josje Huisman is 23 jaar oud en is danseres van opleiding. Zij is de nieuwe blondine van K3. Met ingang van 3 oktober 2009 neemt zij de plaats in van Kathleen Aerts. Josje stond onlangs nog met “De Toppers” op het podium van de Amsterdam Arena. Ze is altijd vrolijk, een vat vol energie, zo weet de site van K3 te melden. Josje is de jongste uit een gezin met vijf kinderen. Ze heeft twee broers en twee zussen die apetrots zijn. Josje heeft een vriend.

Komende tournee

Niet alleen was het televisieprogramma goed doordacht, de kandidaten zijn tegelijkertijd ook al voorbereid op de komende tournee, die vanaf zaterdag 10 oktober (!) van start zal gaan. Dat wordt dus hard repeteren. Het mooie decor wordt ook voor de K3-concerten (her)gebruikt. De show is op 16 oktober tot en met 20 december te zien in Enschede, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Zwolle. Ook is er al gewerkt aan het nieuwe album en de nieuwe single. Tijdens de finale hebben we hier al kennis mee kunnen maken: MaMaSé. De muziek wordt geproduceerd door het productiebedrijf Studio 100. Op 12 oktober is de eerste single van de nieuwe K3 verkrijgbaar, naar verwachting op 23 oktober volgt de nieuwe cd. Inmiddels is het liedje MaMaSé een grote hit en heeft K3 een platinaplaat uitgereikt gekregen. Ook zijn er al concrete plannen voor een nieuwe film, een nieuw televisieprogramma en een nieuwe musical.  

Concertagenda K3 optredens

zaterdag 17 oktober , zondag 18 oktober in Enschede, Go Planet

zaterdag 24 oktober, zondag 25 oktober, Rotterdam, Ahoy

zaterdag 31 oktober, zondag 1 november, Eindhoven, Indoor Sportcentrum

vrijdag 6 november, zaterdag 7 november , zondag 8 november, Amsterdam, Rai

zaterdag 14 november , zondag 15 november, Den Bosch, Brabanthallen

zaterdag 28 november, zondag 29 november, Groningen, Martiniplaza Theater

zaterdag 19 december, zondag 20 december, Zwolle, IJsselhallen

Meerdere voorstellingen per dag