Wie is de zanger van de band van Slash

Algemeen

De wereldberoemde gitarist Slash, ex gitarist van Guns ’N Roses, tourt in 2010 met een nieuwe band langs diverse grote festivals te beginnen met Roc am Ring. Ook speelt Slash op Glastonbury Festival en Pinkpop. De zanger van de band met een bijzonder pakkende stem is Myles Kennedy. Hij is waarschijnlijk niet bij het grote publiek bekend, maar zal dat nog lang duren?

Myles Kennedy

Myles Richard Kennedy is geboren op 27 november 1969 in het noorden van Idaho. Als jong kind verhuist hij met zijn ouders naar een “farm” in Spokane (Washington, Amerika).

Hij volgde daar de Mead High School aan de noordzijde van de stad. Na High School volgde hij een opleiding aan het Spokane Falls Community College; Commercial Muzic/Jazz Studies program.

Carrière tot Mayfield Four

Als tiener had Myles ook zijn idool, dat was Led Zeppelin. Met een tennisracket als gitaar probeerde hij zijn grote idool te imiteren. Myles leert pas na zijn 15e gitaar spelen, maar dan gaat zijn muzikale carrière ook gelijk in een flinke lift omhoog. Zo speelt hij in:

 • Tussen 1990 en 1993 in de heavy metal band Bittersweet. Daarnaast speelde hij ook trompet in de High School band.
 • Tijdens zijn opleiding aan het Communty Collegd speelt hij gitaar in de jazz formatie Cosmic Dust Fushion Band. Deze band bracht het album “Journey” in 1991 op de markt.
 • Tussen begin 1990 en 1996 was hij zanger en gitarist van Citizen Swing. Deze band speelde R&B muziek met een vleug rock. De band bracht twee albums uit; Cure Me With the Groove (1992) en Deep Down (1995). Voor het eerste album schreef Myles de muziek, voor het tweede album de muziek en teksten. Vlak na het uitkomen van het tweede album ging de band uit elkaar. Myles formeerde toen de band The Mayfield Four.

The Mayfield Four

In augustus 1996 richt Myles The Mayfield Four op. De band bestaat uit vier jeugdvrienden, namelijk:

 • Myles Kenned;, zang en gitaar
 • Zia Uddin; drums
 • Marty Meisner; bas gitaar
 • Craig Johnson (ook uit de Citizen Swing); gitaar

Craig wordt in 1999 uit de band gezet en de band gaat als een driemans band verder.

De band bracht in totaal 3 albums uit, namelijk:

 • 1997; Motion (een live EP)
 • 1998; Fallout (een full album)
 • 2001; Second Skin (een full album)

De band ging in 2002 uit elkaar. Aan het begin van 2010 verschenen drie niet eerder uitgebrachte songs “on the band’s MySpace page”. In de periode dat The Mayfield Four bestond schreef Myles om en nabij de 100 songs. Hiervan is veel nog niet eerder uitgebracht.

Alter Bridge

Voordat Myles lid wordt van de band Alter Bridge, speelt hij in 2001 in de film “Rock Star”, waar hij de rol van Thor vertolkt. In 2004 werd de band Alter Bridge opgericht. De band bestaat uit:

 • Myles Kennedy; gitaar en zang
 • Mark Tremonti; gitaar en zang
 • Brian Marshall; basgitaar
 • Scott Phillips; drums

Myles is de enige van de vier bandleden die niet afkomstig is uit de band Creed. Het muziekgenre licht tussen de rock en hardrock. Alter Bridge heeft sinds zijn bestaan al drie albums uit gegeven, namelijk:

 • 2004; One Day Remains
 • 2007; Blackbird

Hun eerste Dvd is:

 • 2009; Live in Amsterdam, opgenomen in de Heineken Music Hall.

De band is bezig met het produceren van een 3e album en gaat vanaf 16 oktober 2010 weer touren, te beginnen in Glasgow. Op 8 november 2010 zullen zij weer staan in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Myles en Slash

In 2008 gingen er de geruchten dat Myles de gastzanger van Led Zeppelin zou zijn tijdens zijn tour. Led was immers zijn hele grote voorbeeld en idool. Helaas waren deze geruchten niet waar. Toen in 2002 de band Mayfield Four uit elkaar ging, werd Myles gevraagd door de voormalige gitarist van Guns ’N Roses, Slash, om de zanger van zijn nieuwe band “Velvet Revolver” te worden. Myles heeft toen bedankt voor de eer.

Dan in 2009 zijn er studio opnames voor het nieuwe album van Slash dat in april 2010 op de markt zal komen. Op dit album heeft Slash voor bijna ieder nummer een andere zanger, waaronder ook de leadzanger van Motörhead. Ook Myles is op deze CD te horen, namelijk met 2 nummers: “Starlight” en “Back from Cali”.

Slash is sinds begin februari 2010 aan het touren met zijn band. Myles maakt deel uit van de band als zanger en (mede) gitarist. Tijdens Pinkpop 2010, gaf de band op 30 mei op het zogenaamde 3FM stage een spetterend één uur durend optreden. Letterlijk en figuurlijk, want het stortte van de regen.