Wie is Kesha

Inleiding

Tegenwoordig zijn er veel beroemde artiesten: Rihanna, Lady GaGa, Eminem en Katy perry zijn nu erg in. Maar het zou onterecht zijn om Kesha (/Ke$ha) niet te noemen. Kesha is erg beroemd op dit moment en ze is erg beroemd geworden met haar hit "Tik Tok", die langer op nummer een heeft gestaan dan wie dan ook sinds 1997.

Biografie

Kesha/Ke$ha, oftewel Kesha Rose Sebert, is een zangeres/liedjes schrijfster/ rapster geboren op 1 Maart 1987. Als kind van een eenouder gezin, groeide ze op met haar moeder in de bijstand en had ze het niet gemakkelijk. In 2005 kwamen zij en haar familie voor in een afleverin van "The simple life" van Paris Hilton en kreeg ze een platencontract bij "Luke's label". Eerst heeft ze jaren lang liedjes voor andere mensen geschreven, of anoniem gezongen, denk aan "Right Round", waar zij met Flo-Rida zingt maar in de clip is vervangen door een andere vrouw. Ook zit Kesha in de clip "I kissed a girl" van Katy Perry. Haar echte "break-through" kwam met haar single "Tik Tok" eind 2009, die bij iedereen insloeg als een bom en waarvan ze 8 miljoen kopieën verkocht.

Animal

In begin 2010 kwam Kesha's eerste album "Animal" uit. Ze heeft verschillende liedjes samen gedaan met artiesten zoals Taio Cruz en 3Oh!3. Haar tweede, grote hit was "Blah Blah Blah" ft. 3Oh!3. Haar CD Animal is ruim een miljoen keer gekocht en bevat liedjes als "Tik Tok", "Blah Blah Blah", "Kiss 'n Tell" en "Backstabber".

Image

Kesha is het typische voorbeeld van een door haar gebruikte term "A hot mess": Kesha ziet er vaak rommelig maar toch "hot" uit. Kesha wordt gezien als een typische partygirl, en op haar liedje "Tik Tok" zijn veel verschillende spoofs gemaakt die vaak gaan over hoe ze zich als een feestbeest gedraagt. Zelf heeft ze in een interview uitgelegd dat haar hele act en voorkomen eigenlijk een ironisch grapje is, om er lol mee te hebben. Ze zegt zelf veel slimmer en netjeser te zijn dan hoe ze overkomt. Niet veel mensen zijn op dit moment echt stijliconen, en hoewel Lady Gaga toch wel nr. 1 is, staat Kesha toch voor "Garbage-Chic", een term die door haar bedacht is. Ze heeft vaak haar dat door de war zit, uitgesmeerde make-up, kleren die half over haar schouders hangen, enzovoorts. Ze heeft zelf aangegeven dat Keith Richards haar stijl icoon is.

Opstand

Kesha bewijst veel intelligenter te zijn dan ze overkomt door middel van haar liedjes. Hoewel "Tik Tok" gewoon een partynummer lijkt te zijn, heeft ze ook liedjes geschreven zoals "Boots and boys" en "Blah blah blah". In beide liedjes worden jongens als onbenullige dingen neergezet, die eigenlijk niets zouden moeten zeggen. Dit schijnt ze gedaan te hebben omdat mannelijke zangers ook vaak kleinerend over vrouwen zingen.

Genre

Kesha's genre is hip-hop en pop. Haar eerste liedjes zijn voornamelijk rap-stijl, het is geen zang. Dit begon volgens haar als een grapje, maar pakte erg goed uit. Haar meer recentere liedjes zijn meer zang dan rap. Denk hierbij aan "Hungover" en "True Love" ft. Katy Perry.

Muziekvideo's

Kesha heeft al een aantal muziekvideo's, namelijk "Tik Tok", "Blah Blah Blah" ft. 3Oh!3, "Dirty Picture" Taio Cruz ft. Kesha, "Your love is my drug", "My first kiss", 3Oh!3 ft. Kesha en "Take it off". Ze heeft voor geen enkele video dezelfde regisseur gekozen.

Conclusie

Kesha is een erg beroemde artieste op dit moment en zet haar eigen stijl neer. Over haar stijl en liedjes zijn veel verschillende meningen, maar Kesha blijft iedereen steeds weer verbazen met nieuwe, betere en intelligentere liedjes.