Wie is Caro Emerald

Wie is Caro Emerald?

Caro Emerald is een Nederlandse zangeres. Haar echte naam is Caroline Esmeralda van der Leeuw, maar een vriendin van Caroline heeft de artiestennaam “Caro Emerald” bedacht. Caroline van der Leeuw studeerde in 2005 af in de vakken jazz en zang aan het conservatorium. Ze geeft zangles aan de zangschool van Babette Labeij, dat is ook een zanglerares bij verschillende tv-programma’s zoals X-factor. Soms is Caroline ook achtergrondzangeres bij Kinderen voor Kinderen.

De zangeres Caro Emerald

Haar eerste single “Back It Up” werd op 6 juli 2009 uitgebracht. Het nummer was eigenlijk eerst voor iemand anders geschreven, maar toen Caro het nummer had ingezongen in haar eigen repertoire, waren de producers erg enthousiast over haar. De muziek van Caro Emerald is geïnspireerd op de muziek en films van de jaren 40 en 50. Het platenlabel waar Caro bij zit, is “Grandmono Records”. Toen ze het nummer “Back It Up” live zong op de lokale Amsterdamse tv-zender AT5 werd het nummer echt bekend. Hierna pakte Arrow Jazz FM het nummer over, zodat ze ook buiten Amsterdam bekend werd. Dit was het begin van een hopelijk succesvolle zangcarrière.

In april 2010 werd bekend dat “Back It Up” in 2009 de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM was. Hiervoor kreeg ze de Schaal van Rigter uitgereikt. In oktober 2009 werd bekend dat Martini, dat is een Italiaans drankmerk, haar tweede single “A Night Like This” heeft gekozen voor hun nieuwe reclamecampagne. In de commercial is Caro Emerald ook heel even te zien. Op 29 januari 2010 kwam haar album “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” uit. Het album stond acht weken achterelkaar op de eerste plaats. Voor deze prestatie ontving de zangeres op 2 april een platina plaat voor het album tijdens de uitzending van het tv-programma Pauw & Witteman. Inmiddels staat het album alweer 19 weken op nummer 1. Op 15 mei 2010 werd de single “That Man” uitgebracht. In oktober 2010 wordt haar album in Frankrijk uitgebracht. Caro Emerald begint in Frankrijk om daarna de rest van Europa te veroveren. Platenmaatschappijen in de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en Scandinavië zien de muziek van Caro ook wel zitten. Ook valt ze bij Amerikaanse blogger Perez Hilton goed in de smaak, want hij heeft al twee keer haar naam genoemd op Twitter. Zo schreef hij over de Caro’s cover van Lady Gaga’s “Bad Romance”. Caro Emerald gaat op 23 december haar eerste grote concert geven in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Caro Emerald heeft samen met Waylon een duet opgenomen. Ze zongen op 17 juni 2010 op het Java Eiland in Amsterdam samen het nummer “It’s a Man’s World”. Dit optreden was tijdens het Because I am a Girl-concert.

Op dit succes had Caro Emerald nooit durven hopen. Toen ze 13 jaar was, zat ze blowend in het portiek en destijds maakte haar oma zich zorgen of het ooit wel goed zou komen met Caro. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met haar en is ze nu een grote ster in Nederland. Hopelijk gaat ze het maken in de rest van de wereld.

Optredens

Datum: Tijd: Locatie: Waar?

10-06-2011 - 15:00 - Campuspop Universiteit - Twente

11-06-2011 - 20:30 - Pinkster Raalte - Raalte

18-06-2011 - 19:00 - Indian Summer - Broek op Langedijk