Wie is Nicole Scherzinger


Introductie

Nicole Scherzinger, of haar volledige naam, Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger, is geboren op 29 juni 1978 te Honolulu op Hawaï. Nicole staat bekend als een zangeres, danseres, actrice en schrijfster, en maakt deel uit van de bekende extravergante meiden popgroep, de Pussycat Dolls.

Jeugd

Nicole Scherzinger is op de wereld gezet door haar Filipijnse vader, Alfonso Valiente, en haar Hawaiiaanse en Russische moeder, Rosemary. Haar moeder was nog maar 18 jaar toen zij Nicole op de wereld zette, haar ouders scheidden toen ook al zoals bij veel tienermoeders, toen Nicole nog maar een kleine baby was. Op zes jarige leeftijd verhuisde ze samen met haar moeder, zus (Ke’ala) en Duits-Amerikaanse stiefvader (Gary Scherzinger), naar Louisville, Kentucky.   Toen Nicole opgroeide besefte ze dat zij en haar familie maar weinig geld handen, en daarom is ze haar moeder heel erg dankbaar voor alle support en steun ze heeft gegeven aan haar, wat haar gebracht heeft naar wat ze nu is en bereikt heeft. Nicole begon met optreden in Louisville op verschillende scholen waarop ze daar heeft gezeten. Ook was ze als een tiener in 1996 bijvoorbeeld winnaar geworden van de Kentucky State Fair’s Coca-Cola Talent Classic contest. Daarna ging musical theater en acteren studeren aan de Wright State University. Toch stopte ze al snel met studeren in 1999 om te gaan zingen als backing vocals bij de rockband Days of the New.

Muziek Biografie

Scherzinger werd in 2001 ontdekt tijden de Amerikaanse talentenjachtshow versie van Popstars, ze nam daar deel aan, en werd zelfs één van de winnaars. Hierdoor kwam ze terecht in de samengestelde popgroep Eden’s Crush. Nadat ze deze groep al snel had verlaten sloot ze zich aan bij de Pussycat Dolls, die in 2005 en 2006 als zanggroep over de hele wereld rond trok met super hits zoals onder anderen Don’t Cha; Wait a Minute; Buttons; Stickwitu; Beep; en I Don’t Need a Man. Daarnaast besloot Scherzinger in 2006 aan een solocarrière te beginnen, zonder dat ze daarbij de o zo populaire groep de Pussycat Dolls te verlaten. Haar solo album “Her Name Is Nicole” stond voor oktober 2007 gepland om uit te worden gebracht, maar omdat de eerder uitgebrachte singles geen groot succes behaalden, werd de release eerst verschoven naar eind 2008 en later zelfs nog naar 2010. Ook bracht Nicole haar tweede album uit samen met de Pussycat Dolls, voor dit album heeft Nicole zelf ook een aantal nummers aan mee geschreven.

Als solo-artiest scoorde Scherzinger toch nog een succes in 2008, door haar samenwerking met Timbaland en Keri Hilson, met het nummer Scream. Hoewel dit nummer niet zo’n grote hit is geworden als andere nummers van de bekende Timbaland, komt het nummer Scream toch hoger in de Nerderlandse Top 40 dan Nicole haar andere eerder uitgebrachtte singles.

Tot slot

Nog een paar leuke weetjes over Nicole Scherzinger. Zo heeft ze van 2005 tot 2007 gedate met acteur Talan Torriero. En de laatste jaren met de Formule 1 wereld kampioen van 2008, Lewis Hamilton. Verder staat Nicole de laatste elke keer op nieuw in de ranglijst Maxim’s Hot 100 van het bekende internationale mannenblad Maxim. Zo stond ze in 2006 op plek 22, in 2007 op 21. In 2008 behaalde ze zelfs plek 18, terwijl ze in 2009 als 49ste werd gerankt. In 2010 belandde ze op plek 24.