Bruno Mars

Inleiding

Bruno Mars is inmiddels een bekende naam in de muziekwereld. In 2010 is hij echt doorgebroken en heeft hij 4 grote hits gescoord. Als je Bruno vraagt om zijn muziek en stem te omschrijven, antwoordt hij: ‘It's better if you don't understand; just listen and have a good time’. Hij vindt het beter als je zijn muziek niet in een hokje plaatst.

Biografie

Bruno Mars is zijn artiestennaam. In het echt is zijn naam Peter Hernandez Jr. Hij wordt geboren op 8 oktober 1985 in Honolulu, de hoofdstad van Hawaï.

Hoe hij aan de naam Bruno Mars komt? Vroeger was hij een beetje pafferig en zijn ouders vonden dat hij wel wat weg had van de worstelaar Bruno Sammartino. Bruno werd zijn bijnaam. Veel mensen beweren dat Bruno van een andere planeet komt en hij vond Mars wel een leuke naam, dus zo is de naam ‘Bruno Mars’ ontstaan.

Bruno’s muziekcarrière

Muziek is er bij Bruno met de paplepel ingegoten. Zijn familie is heel muzikaal. Zijn moeder is zangeres en zijn vader bespeelt slaginstrumenten. Toen Bruno vier jaar was, organiseerde zijn vader een soort van muziekdag waar de hele familie aan meedeed. Bruno was heel erg jaloers en wilde het liefst zelf ook op het podium staan. Vanaf zijn tweede jaar imiteerde hij Elvis en dat wilde hij laten zien op het podium. Hij danste en zong en vanaf dat moment wist hij dat hij dit altijd wilde blijven doen. Op Youtube.com staat het filmpje waarin hij Elvis imiteert.

Bruno is opgegroeid in Honolulu en dat is een plek waar veel verschillende muzieksoorten worden gedraaid. Hierdoor heeft Bruno zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij kreeg na de middelbare school in de gaten dat het bijna niet mogelijk was om door te breken in de plaats waar hij woonde en om die reden is hij toen verhuisd naar Los Angeles om het daar te proberen. Maar ook daar kwam zijn zangcarrière niet van de grond. Hij besloot om een eigen productieteam op te richten met nog een aantal andere jongens. Hij werd producer en heeft songs geproduceerd voor andere artiesten. Zo heeft Bruno het nummer ‘Right Round’ van Flo Rida en Ke$ha geproduceerd en heeft hij meegewerkt aan nummers van artiesten als Alexandra Burke, Sean Kingston en Adam Levine. Hij produceert nog steeds. Zelf zegt hij dat hij zingen en produceren een leuke mix vindt en het ’t liefst allebei doet.

Naast het produceren is duizendpoot Bruno ook muzikant en songwriter. Hij schrijft zijn eigen nummers en heeft onder andere meegeschreven aan ‘Wavin’ Flag’ van K’Naan, het WK lied van 2010. Uiteindelijk heeft hij uit frustratie besloten om nummers te gaan schrijven voor zichzelf.

In 2010 is hij definitief doorgebroken en heeft hij 4 grote hits gescoord; Nothin’ On You ft. B.o.B, Billionaire ft. Travie McCoy, Just The Way You Are en Grenade.

Bruno’s debuutalbum ‘Doo - Wops & Hooligans’ is op 14 januari 2011 uitgekomen. Je kunt het album onder andere op Bol.com kopen. Daar kost ‘ie € 27,99.

Weetjes over Bruno Mars

  • Bruno Mars heeft in de finale van ‘The Voice Of Holland’ opgetreden. Hij zong het nummer ‘Grenade’.
  • Bruno werd in september gearresteerd omdat hij drugs bij zich had, wat streng verboden is in Amerika.
  • Bruno’s twitteraccount is: BrunoMars
  • Bruno’s afkomst is Filipijns en Puerto Ricaans.
  • Bruno Mars is genomineerd voor 7 Grammy Awards.
  • Naast Elvis wordt Bruno ook geïnspireerd door Michael Jackson, 2Pac, Prince en The Beatles.