De Chinese astrologie: kwaliteiten en gebreken van de draak

Inleiding

Steeds meer en meer landgenoten tonen een groeiende belangstelling voor astrologie. De Chinese zodiac bestaat in totaal uit twaalf dierenriemtekens. Deze wijzigen telkens met het Chinese nieuwjaar. Het Chinese nieuwjaar hangt af van de stand van de maan in januari of februari. Na het jaar van het konijn,volgt nu de draak. Al wie dit jaar (2012)wordt geboren zal dus een draak zijn, gecombineerd met het natuurelement metaal. Dit derde natuurelement staat voor het westen, voor de kleur wit en de planeet venus. Maar wat zijn nu precies de kwaliteiten en gebreken van diegenen die geboren w(e)orden van het dierenriemteken draak?

Verhouding maan, zon en aarde

In de Chinese astrologie worden met geen sterren of planeten rekening gehouden. Wat vormt dan wél de basis van deze Chinese zodiac? De Chinese astrologie én de zodiac worden gevormd door in totaal twaalf verschillende dierenriemtekens. Deze twaalf dierenriemtekens zijn een verdeling van de kalender. Tot hiertoe dus weinig verschil met onze astrologie. In de Chinese astrologie wordt zowel rekening gehouden met de rotatie van de aarde om haar eigen, as of de 24 uren van één etmaal, als met de rotatie van de aarde rond de zon, wat dus overeenkomt met één jaar. Op deze manier worden dus wél kosmische factoren gebruikt in de Chinese astrologie. Elke tijdsbepaling en élke kalender is immers gebaseerd op de onderlinge verhoudingen tussen de zon, de maan en onze moeder aarde.

Geluksfee steeds aan hun zijde

De draak is veruit één van de favoriete symbolen van de Chinese dierenriem. In China hoopt vrijwel iedereen dat zijn/haar zoon of dochter in het jaar van de draak wordt geboren. Zij die geboren we(or)den in 1904, 1916 , 1928, 1940, 1952, 1964, 1976,1988, 2000 en 2012 mogen zich dus een draak noemen. Draken zijn meestal erg machtig, hebben heel wat beslissingsrecht en hebben de geluksfee steeds aan hun zijde. Het zijn geboren monarchen, maar ongetwijfeld ook regelrechte idealisten. Vanaf het moment van hun geboorte, denken ze dat ze perfect zijn. Draken zijn dan ook niet erg flexibel, en ongetwijfeld niet altijd de gemakkelijksten om mee te leven en te werken.

Draken zijn trots, moedig én dynamisch

Draken zetten vaak een grote mond op, maar niettemin zijn hun meningen en standpunten belangrijk genoeg, om naar de tluisteren. Het advies van deze draken bezit steeds wel een grond van waarheid om naar te luisteren, en uiteindelijk ook om op te volgen. Draken hebben op alles en iedereen een erg belangrijke invloed. Draken zijn erg trots, bijzonder moedig én dynamisch.

Zelfzeker en een tikkeltje tiraniek

Draken tonen zich in vrijwel alle situaties erg zelfzeker. Het gevolg daarvan is dat ze soms tiraniek overkomen. Bevelen of opdrachten van anderen aanvaarden deze draken in geen enkel geval. Draken worden niet graag teleurgesteld in de liefde. Zij kunnen het bij voorkeur uitstekend vinden met de rat;

Uitstekende relatie met rat en tijger

Naast de rat, kunnen draken het uitstekende vinden met een tijger waarmee ze een prima huwelijk kunnen aangaan. Met konijnen vormen ze meestal een sterk team. Met de slang gaat het al wat moeilijker. Met het paard is het ongetwijfeld liefde op het eerste gezicht, maar het wordt tussen slang en paard zeker geen duurzame relatie. Ze kunnen uyitstekend overweg met de haap en in mindere mate met de haan. Tussen deze twee is iedere vorm van passie zoek. Draken kunnen minder goed overwek met de slang en de os.

Draken zijn échte ochtendmensen

Draken zijn, net als konijnen echte ochtendmensen. Mei is hun voorkeursmaand en het oost zuidoosten is hun voorkeursrichting. Hun lievelingskleur is aquamarijn.