Sterrenbeeld en karakter: Ram

Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld bestaat uit een aantal sterren die samen een bepaald patroon vormen. Al sinds de oudheid worden er door mensen bepaalde betekenissen aan sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 21 Maart en 20 April bent geboren, is je sterrenbeeld Ram.

Het sterrenbeeld Ram

Ram is het eerste teken van de dierenriem. In het Latijn wordt de Ram Aries genoemd. Personen die het sterrenbeeld Ram hebben, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De karaktereigenschappen die met het sterrenbeeld Ram worden geassocieerd zijn als volgt:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Ram is enthousiast en energiek. Een Ram maakt bij een eerste ontmoeting vaak een spontane en open indruk. Een Ram heeft een dynamische instelling en is ook graag in beweging. Door zijn open, directe houding en enthousiasme is een Ram vaak in staat om mensen in zijn omgeving te stimuleren en te motiveren. Een Ram heeft dan ook vaak een gepassioneerde persoonlijkheid.
  • Een Ram heeft een avontuurlijke insteek en staat open voor nieuwe dingen. Hierdoor kan de Ram ook met opvallende en vernieuwende voorstellen of oplossingen komen. Een Ram is bovendien zelfverzekerd en kan daarom zijn unieke standpunt goed toelichten en verdedigen.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Ram is vlug van begrip. Een Ram ziet en doorgrondt situaties snel en is daarom vaak in staat om daadkrachtig op te treden.
  • Een Ram is vaak gehecht aan zijn onafhankelijkheid maar heeft wel een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Een Ram heeft wel een neiging naar individualisme. Een Ram zal echter zijn verantwoordelijkheden niet snel uit de weg gaan.

In alle goede eigenschappen schuilt een potentiële valkuil. Goede eigenschappen kunnen omslaan in slechte eigenschappen als een eigenschap te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je valkuilen te kennen zodat je hier goed mee om kunt gaan. Doordat je jouw zwakke punten kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Ram kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Enthousiasme, spontaniteit en een energieke instelling kunnen soms leiden tot impulsiviteit. Draaf niet te ver door in je enthousiasme en neem voor belangrijke beslissingen de tijd om rustig na te denken.
  • Doordat een Ram snel van begrip is, kan een Ram soms ongeduldig zijn als andere personen wat minder vlot zijn. Probeer hier begrip voor op te brengen. Zij zijn niet te langzaam, jij bent gewoon erg snel.
  • Een Ram kan wat opvliegend en soms zelfs agressief zijn. Ruzie zoeken hoort bij de avontuurlijke en gepassioneerde aard van de Ram. Bedenk dat het niet altijd nodig is om direct de confrontatie aan te gaan. Soms kan het beter zijn om een meningsverschil rustig uit te praten.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een groot deel welke beroepen je goed liggen. Een Ram is op zijn best in een uitdagende en energieke baan waarin veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheden. Een Ram functioneert meestal beter als hij alleen werkt dan wanneer er in een nauw teamverband wordt gewerkt. Een Ram is echter vaak wel geschikt voor een leidinggevende functie. Voorbeelden van beroepen waar een Ram uitermate voor geschikt is, zijn beroepssporter, bedrijfsleider of chirurg.