Sterrenbeeld en karakter: Stier

Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld bestaat uit een verzameling sterren die gezamenlijk een bepaald patroon vormen. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen bepaalde betekenissen aan de verschillende sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 21 April en 22 Mei bent geboren, is je sterrenbeeld Stier.

Het sterrenbeeld Stier

Stier is het tweede teken van de dierenriem. In het Latijn wordt de Stier Taurus genoemd. Personen die het sterrenbeeld Stier hebben, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De karaktereigenschappen die met het sterrenbeeld Stier worden geassocieerd, zijn als volgt:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Stier is vriendelijk en sociaal. Een Stier maakt gemakkelijk vrienden. In relaties met een partner, familie en vrienden is een Stier vaak liefdevol en beminnelijk. Een Stier heeft over het algemeen een goedaardig karakter.
  • Een Stier is trouw en zal ook altijd beloftes nakomen. Loyaliteit en betrouwbaarheid staan bij de Stier voorop. Een persoon met het sterrenbeeld Stier is over het algemeen een persoon op wie je kunt rekenen.
  • Een Stier is vaak een echte levensgenieter. Een Stier houdt van eten, drinken en gezelligheid. Een persoon met het sterrenbeeld Stier is dan ook een echte feestganger. Veel personen met het sterrenbeeld Stier kunnen zelf ook goed koken.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Stier is vaak rustig maar vastberaden. Met een Stier zul je niet snel ruzie krijgen. Een Stier oogt meestal ontspannen maar kan wel een echte doorzetter zijn. Personen met het sterrenbeeld Stier houden van vastomlijnde doelen. Het zijn vaak geen snelle maar wel erg nauwkeurige werkers.

In alle goede eigenschappen schuilt een potentiële valkuil. Goede eigenschappen kunnen omslaan in slechte eigenschappen als een eigenschap te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je valkuilen te kennen zodat je hier goed mee om kunt gaan. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Stier kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Een Stier is erg liefdevol en loyaal. Deze eigenschappen verwacht hij terug te vinden in personen met wie hij omgaat. Als deze personen geen duidelijke blijk geven van genegenheid en loyaliteit, kan een Stier last krijgen van jaloezie. Ook kan een persoon met het sterrenbeeld Stier soms wat bezitterig zijn.
  • Een Stier heeft vaak een rustig innerlijk. Soms kan deze rust teveel aanwezig zijn en is een persoon met het sterrenbeeld Stier een beetje lui. Ook kan er soms sprake zijn van onverschilligheid en nonchalance. Het kan geen kwaad om af en toe wat meer interesse te hebben voor je omgeving.
  • Hebzucht is een eigenschap die bij sommige personen met het sterrenbeeld Stier voorkomt. Probeer wat minder materialistisch te zijn.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een groot deel welke beroepen je goed liggen. Een Stier is op zijn best in een baan waarbij er sprake is van een duidelijke doelstelling. Een Stier is uitermate geschikt voor banen waarbij een hoge mate van nauwkeurigheid een vereiste is. Een Stier komt het best tot zijn recht in een baan waarbij weinig lichamelijke inspanning vereist is. Bankier, ondernemer en diplomaat zijn voorbeelden van banen waarin een persoon met het sterrenbeeld Stier het erg goed zou doen.