Wie is Dirk Kuijt

Dirk Kuijt - strijder en held van de supporter

Dirk Kuijt (roepnaam Dirkie) is één van de populairste Nederlandse voetballers op dit moment.

De snelle en temperament volle schaduw spits uit Katwijk, die zich via de domclub FC Utrecht in de kijker speelde bij het Rotterdamse Feyenoord speelt momenteel bij de Engelse topclub Liverpool. Tevens is Dirk Kuijt een vaste waarde voor het Nederlands elftal.

Zijn eeuwige strijdlust en temperament zijn kemerkend voor de voetballer Kuijt,die in 2005 topscorer van Nederland werd bij Feyenoord.

Prijzen als voetballer

Ondanks dat vrijwel alle teams beter presteren wannneer Dirk Kuijt in het elftal zit, is zijn prijzenkast nog niet bijster groot te noemen (zal over een aantal jaartjes wel anders zijn, maar dat terzijde). Enkel de KNVB beker (gewonnen in het jaar 2003 met zijn club FC Utrecht) staat op z'n lijstje. Wel belangrijk te melden zijn de finale plaatsen voor de KNVB beker van het jaar 2002 en natuurlijk de meer dan verdiende finaleplaats voor de UEFA Champions League in 2007 met FC Liverpool. In 2003 en 2006 mocht Dirk Kuijt zijn persoonlijke prijzen in ontvangst nemen in de vorm van een beker voor beste speler van dat voetbalseizoen.

K2 - een frisse wind over de Nederlandse velden

Begonnen als twee ruwe ongeslepen diamanten, geeindigd als het koningskoppel van Nederland: K2, de bijnaam voor het gevreesde aanvalsduo Dirk Kuijt - Salomon Kalou (reeds spelend bij  de Engelse club Chelsea) van Feyenoord in de jaren 2003 tot 2006. Deze twee spelers waren een plaag voor menig verdediger in Nederland en dat was dan ook te zien aan het hoge aantal doelpunten in het voordeel van Feyenoord deze jaren. Het waren ook deze jaren dat Dirk Kuijt een overstap verdiende naar het grote Liverpool. Eén van zijn jongensdromen werd werkelijkheid.

Dirk Kuijt Foundation

In 2005 richt Kuijt een foundation op; het Dirk Kuyt Foundation. Diverse internationale projecten en organisaties worden daarbij gesteund. Dit laat maar weer eens zien, dat Dirk Kuyt niet alleen als voetballer zijn mannetje staat, maar ook richting zijn medemens als mens zelf een waardig persoon is. De Dirk Kuyt Foundation is nog steeds groeiende en heeft al aansluiting gekregen van meerdere sponsoren.

Loopbaan als voetballer:

  • 1998 Quick Boys
  • 1998-2003 FC Utrecht
  • 2003-2006 Feyenoord
  • 2006-heden Liverpool

De toekomst van Dirk Kuijt

Dirk Kuijt laat er geen gras over groeien. Sinds zijn vertrek bij Feyenoord heeft hij al aangegeven over een aantal jaar weer terug te keren naar de Nederlandse velden. Geregeld is hij dan ook te zien in zijn oude stadion de Kuip, op de tribunes of langs de velden. Dirk vervult een rol van adviseur over bepaalde zaken binnen de club. Maar eerst is hij van plan om nog een aantal prijzen te pakken met Liverpool en hopelijk ook op het aankomende toernooi van het Nederlands elftal. Als daar aan is voldaan mogen de voetbal fanaten in Nederland zich weer verheugen op de kunsten van Dirk Kuijt.