10 tips om beter te zoenen!

Zoenen maar!

Daar sta je dan. In je allernieuwste outfit, met je nieuwe hippe schoenen en vette sneakers. De dj staat achter de draaitafel en laat de beste dance muziek uit de speakers knallen. Iedereen is blij, er heerst een perfecte sfeer en de mensen dansen er stevig op los. Handjes in de lucht! Dan uiteindelijk zie je hem/ haar staan. De man/ vrouw van je dromen. Je bent op slag verliefd, wilt er op af vliegen, je er op storten en boven al; je wilt zoenen! Maar hoe doe je dat nou? Zijn er regels verbonden aan zoenen? Zijn er manieren om het beter te doen? Is de eerste keer zoenen eng en moeilijk? Bestaat er een optimale zoentechniek. Het antwoord op de vraag; zijn er regels verbonden aan zoenen is natuurlijk nee! Echter er zijn wel manieren en tips om rekening mee te houden. Deze zijn hier onder opgesomd.

10 tips om beter te zoenen:

  1. Zorg dat je een frisse adem hebt. Niets is zo erg als een vieze gierput tijdens het zoenen. Of een rokerige sigarettendamp kan voor iemand die zelf niet rookt heel smerig zijn. Neem een kauwgummetje, een ademspray mee of poets gewoon simpelweg je tanden elke dag.
  2. Begin niet niet gelijk als een helicopter bij de ander met je tong door de mond heen te draaien en te worstelen. Doe het met beleid.
  3. Bouw de spanning op; begin met kleine zoentjes en maak het dan langzaam aan gepassioneerder.
  4. Pak je partner lekker vast tijdens het zoenen. Blijf niet staan als een houten plank, maar streel hem of haar door de haren of kietel diegene over de rug. Af en toe een beetje de billen kneden kan ook goed werken.
  5. Zoek een goede plaats om te zoenen. Voor de één is een drukke discotheek een spannende setting, maar voor de ander is een rustig plaatsje langs het water weer beter.
  6. Varieer in het open en dicht houden van je ogen. Ogen open: je ziet de spannende blik van je medezoener. Ogen dicht: laat je fantasie gaan.
  7. Zoen ook eens op andere plekken dan de mond. Een kusje op de neus, oren of hals kunnen al grote effecten hebben.
  8. Zoen alleen met iemand die je aantrekkelijk vindt. Je zoenervaring wordt er alleen maar sterker door.
  9. Varieer in zoentempo! Van langzaam naar snel en andersom!
  10. Gouden regel: wees niet bang om te zoenen als je het nooit heb gedaan. Het gaat meestal vanzelf, en als je bovenstaande regeltjes in acht neemt kan er helemaal niets fout gaan.

Tot slot

Hopelijk helpen de tips je op weg en heb je er nog wat aan (gehad). Het belangrijkste wat je in ogenschouw moet nemen is echter dat je altijd zelf bepaalt wat je lekker vind en je altijd zelf bepaalt wat je doet. Zoenen moet lekker zijn, daar is het ook voor bestemd, het moet iets zijn waar door je een heerlijk gevoel krijgt, uit liefde (of lust). Het beste is om het gewoon eens uit te proberen, dan zul je zien dat alles helemaal vanzelf gaat!