De mooiste vakantie in Namibie

Hieronder volgen enkele belevenissen van twee Nederlanders in Afrika.

Vakantie Namibie

Namibie is een prachtig land. De enige rijkdommen zijn de diamantindustrie en het toerisme. Verder is Namibie vooral droog en warm. De Namib woestijn biedt vele honderden uitgestrekte kilometers Niemandsland. Mocht je een tankstation tegenkomen dan moet je bedenken, altijd stoppen voor benzine en versnaperingen. De volgende stop kan wel weer vele uren verderop zijn. Wij kwamen tankstations tegen waar de benzine uitverkocht was. Dan schrik je wel, want je weet niet of je het volgende tankstation haalt.

De grenscontroles met Zuid Afrika zullen geen problemen opleveren. Mits je paspoort en autopapieren in orde zijn. Er is een grenscontrole om Zuid Afrika uit te gaan en een controle honder meter verderop op om Namibia in te gaan. Wij betaalden wel een klein extra bedrag (ongeveer 15 euro) voor wegenbelasting.

Ten oosten van Windhoek begint de Kalahari woestijn. De Trans Kalahari Highway is volledig geasfalteerd en brengt je naar de grens met Botswana. Ook hier hadden wij bij beide grenscontroles geen problemen.

Hotels Namibie

Er zijn relatief weinig hotels in Namibie. En de kwaliteit per hotel verschilt enorm. De meeste hotels zijn gevestigd in de hoofdstad van Namibie: Windhoek. De overige goede hotels vind je op de aanvoerwegen naar de hoofdstad. Hieronder bespreken wij enkele hotels die goed bereikbaar zijn per auto en goede service bieden.

Hotel Keetmanshoop

Keetmanshoop is een weinig inspirerende stad, maar biedt wel een ideale gelegenheid om te overnachten en de huurauto weer te voorzien van brandstof. Het hotel Bird´s Mansions Hotel ligt aan de 6th Avenue, centraal in Keetmanshoop. De 23 hotelkamers zijn netjes en eenvoudig. De hotelkamers zijn bovendien voorzien van airconditioning, telefoon en satelliet tv. Het hotel heeft bovendien een restaurant, zwembad, een internetcafe en een sfeervolle 'beer and tea garden'. Voor een lagere prijs kan je ook logeren in het nabij gelegen Bird´s Nest Guest House, 16 Pastoriestreet, Keetmanshoop. Er zijn 10 hotelkamers met tv en airco.

Hotels Windhoek

Het Auas City hotel, Centaurus Road in Windhoek ligt vlakbij het vliegveld Hosea Kutako en het vliegveld Eros. Het hotel beschikt naast nette hotelkamers en een restaurant ook over een conferentieruimte en een businesslounge met internet, telefoon en fax faciliteiten. Uiteraard is een shuttlebus service van en naar de vliegvelden beschikbaar. Wel van tevoren reserveren. Reserveer dan meteen een parkeerplaats voor de huurauto. Helaas kun je de huurauto niet onbeheerd op straat laten staan. Het komt veel voor dat auto´s gestolen worden. Het Auas City hotel ligt vlakbij de Maerua shopping Mall. Een mooi winkelcentrum met restaurants, bioscoopzalen, een supermarkt en leuke winkels om lekker te shoppen.

Last minute Namibië

Mocht je in de gelegenheid zijn om een last minute te boeken naar Windhoek, dan hebben wij nog een goede tip: boek meteen een huurauto en rij vanaf Windhoek direct naar Solitaire Guest Farm Desert Ranch in het dorpje Solitaire. Dit Guesthouse ligt in de Namib woestijn en is toch goed bereikbaar vanaf Windhoek. Bovendien zijn de belangrijkste attracties van Namibie vanaf hier goed bereikbaar: de Duinen van Sossusvlei, de Sesriem Canyon en de Naukluft Mountains. Goedkopere overnachtingsmogelijkheden zijn er ook. Er is een Self Catering House en er zijn kampeerplaatsen. Voor slechts enkele euro´s per persoon per nacht kan je je tentje al opzetten. Uiteraard is er een klein zwembadje.

Het weer in Namibie

Het kan erg warm zijn in Namibie. Bescherm jezelf goed tegen de zon. Wij waren binnen een half uur zonder zonnebrand al erg rood geworden. Draag altijd een petje of een hoed. Bedek ook schouders. Mocht je naar Swakopmund gaan, let er op dat je niet overal ´zomaar´ in zee kan zwemmen. De stroming kan erg gevaarlijk zijn. Bovendien is het water er erg koud. En dat verwacht je niet als je na enkele dagen woestijn eindelijk De Zee ziet.

Links naar andere hotels en vakantie bestemmingen

www.birdsaccomodation.com voor info over het genoemde hotel in Keetmanshoop