Vakantie op Zakynthos

Inleiding

Na de eilanden Korfoe en Kefalonia is Zakynthos het derde grootste eiland behorend bij de Ionische eilandengroep. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 410 m2. De kustlijn is ongeveer 123 km. Zakynthos ligt 13 km ten zuiden van Kefalonia. Zakynthos heeft een heerlijk zonnig klimaat, is een groen eiland en vooral ook bekend om de zeeschildpad. In de zomermaanden wordt vanuit Nederland rechtstreeks op Zakynthos gevlogen.

Een aantal hoogtepunten van Zakynthos op een rij.

Zakynthos stad

De hoofdstad van het eiland is Zakynthos stad. Hier vind je brede straten, grote pleinen, imposante gebouwen en huizen. Zakynthos stad heeft meerdere bezienswaardigheden, zoals het museum van de kunst op het Solomon plein en de kerk van Agios Dionysios, die de beschermheilige van het eiland is. De stad is mooi te bekijken vanaf de Venetiaanse heuvel.

Laganas

De plaats op Zakynthos die het meest door toeristen wordt bezocht is Laganas. Het is een vrij grote plaats en er zijn heel veel barretjes, restaurant en winkeltjes.

Caretta-caretta schildpad

Het zuidelijk gedeelte van Zakynthos is één van de weinige plaatsen in heel Europa waar de Caretta-caretta schildpad nog voorkomt. Het is heel apart om te zien.

Gerekas

Dit is onder andere één van de stranden aan de oostkust van het eiland. Het strand loopt hier geleidelijk af in het water. Er zijn hier veel beschermde schildpadnesten te vinden. De vrouwtjes komen in het voorjaar aan land om hun eieren te leggen. In het najaar komen de eieren uit en proberen de babyschildpadden hun weg naar de zee te vinden.

Shipwreck beach

Een heel bekende plaats in Griekenland is Shipwreck beach. Het is een heel mooi wit strand. Op het stand ligt een oud scheepswrak. Dat scheepswrak wordt omringd door hoge witte kliffen en blauw water.

Kaap Skinari

Bij Kaap Skinari zijn door de golven die jarenlang op de kust slaan mooie blauwe grotten ontstaan. Deze zijn door toeristen te bezoeken. De bekendste en belangrijkste grot ligt recht onder de vuurtoren van de kaap.

Klooster

In het dorpje Anafonitria is een prachtig klooster uit de vijftiende eeuw te bezichtigen.