De leukste tips voor een paar dagen er helemaal tussenuit in Maastricht

Maastricht cultuurstad

Maastricht is al eeuwen lang een trekpleister voor jong en oud. Maastricht is zeer goed bereikbaar voor bezoekers uit Nederland, Belgie en Duitsland. Maastricht heeft alles wat een metropool nodig heeft, goede en goedkope winkels, goede restaurants, bars en cafés, vele discotheken en goede hotels. Wij hadden afgesproken met een groep vrienden om een school reunie te organiseren. Voor in totaal 12 vrienden. Uitgangspunt was dat wij een stad in Nederland zouden bezoeken die niemand van de vriendengroep ooit eerder had bezocht. Het werd de mooie historische stad Maastricht. Wij gingen in juni 2009 een weekendje naar Maastricht. Onze bevindingen van een weekend stappen, eten en drinken in Maastricht vind je hieronder.

Vrijthof

Het Vrijthof is het centrale plein in het centrum van Maastricht. De vele cafés hebben ook buiten terrassen. Dat geeft een hele gezellige sfeer op het grote Vrijthof. Het Vrijthof is bovendien een goede start voor een stadswandeling in en rond Maastricht. Elke stadswandeling leidt langs verschillende leuke cafe’s en leuke winkels in Maastricht. De vele winkels in Maastricht die wij hebben bezocht waren niet echt goedkoop, maar de winkels in Maastricht hebben wel originele spullen. De grootste kerk aan het Vrijthof is de Sint-Servaasbasiliek. Tevens vind je hier de Sint-Janskerk. Loop ook eens binnen bij het Theater aan het Vrijthof. Dit Theater heeft het hele jaar door zeer vele mooie voorstellingen.

Shoppen in Maastricht

De koopzondag in Maastricht is zeer druk bezocht. Met name in de zomermaanden komen er mensen van heinde en verre naar de koopzondag in Maastricht. De winkels in Maastricht zijn op koopzondagen extra mooi versierd en aangekleed. Bovendien zijn er altijd op koopzondagen extra activiteiten in Maastricht, zoals een kleine kermis.

Overnachten Maastricht

Er zijn verschillende goede hotels in Maastricht en een overnachting in Maastricht hoeft niet duur te zijn. De vele hotels in Maastricht beiden goede hotelarrangementen voor het weekend. Ook op door-de-weekse dagen hoeft een overnachting in Maastricht niet duur te zijn. Er worden op verschillende website met hotel aanbiedingen vele goede hotelarrangementen aangeboden.

Wij hebben goede ervaringen met onze overnachtingen in Maastricht. Gezien de omvang van onze groep hadden wij twee weekend hotelarrangementen geboekt. Een weekend hotelarrangement in

  • hotel Pauwenhof,
  • Bastion hotel Maastricht.

Deze twee hotels liggen in het centrum van Maastricht.

Hotel Pauwenhof

Van deze twee hotels is hotel Pauwenhof naar onze inschatting het meest luxe hotel. Het hotel heeft mooie http://www.lumio-lichtprojecten.nl/projectverlichting.html@@projectverlichting met de uitstraling van design verlichting.

Zo is het mogelijk om bij jouw ontbijt jouw eigen favoriete krant te ontvangen! In het restaurant van hotel Pauwenhof hebben wij heerlijk gegeten. Je vindt hotel Pauwenhof aan de Boschstraat 70 in Maastricht.

Bastion hotel

Bastion hotel ligt in het centrum van Maastricht op vijf minuten wandelen van de Markt en het Vrijthof. Het Bastion hotel is veel groter dan hotel de Pauwenhof en is daarom naar ons idee minder ´persoonlijk´ dan hotel de Pauwenhof. Wij hebben er goed geslapen en het ontbijtbuffet was erg goed! ç==Preuvenemint==Het Preuvenemint in Maastricht (ook wel Preuvenement genoemd) is een jaarlijks terugkerend evenement in de zomer in Maastricht. Tijdens dit evenement hebben alle restaurants een kraam in de stad. In deze kraam is het mogelijk kleine hapjes te proeven van de specialiteiten van het restaurant. De hoeveelheid eten is klein en de prijs ook. Door deze lage prijs is het aantrekkelijk om tijdens het Preuvenemint vele verschillende hapjes te proeven. In 2009 wordt het Preuvenemint gehouden van 27 t/m 30 augustus. In 2010 wordt het Preuvenemint in Maastricht waarschijnlijk gehouden van 26 t/m 29 augustus.

Vakantie Maastricht

Wij gingen slechts een weekendje stappen in Maastricht. Maastricht is echter ook een ideale stad voor een korte vakantie. Dat komt mede omdat je vanuit Maastricht ook heel makkelijk uitstapjes kan maken naar het dichtbij gelegen Belgie en Duitsland. De Duitse stad Aken (Aachen) ligt bijvoorbeeld op een half uurtje rijden vauit Maastricht. Een echte aanrader!

Congres gebouw MECC

In het MECC in Maastricht worden regelmatig beurzen en congressen georganiseerd. Het jaarlijkse terugkerende kunst en antiek evenement TEFAF (The European Fine Art Foundation) is wereldwijd beroemd. De TEFAF beurs 2010 werd gehouden van 12 tot 21 maart 2010. In 2012 wordt TAFAF gehouden van 16 maart tot 25 maart 2012.

Tips voor een weekendje Maastricht

De historische stad Maastricht heeft vele kleine mooie straatjes. Je kan er makkelijk verdwalen tijdens een rondwandeling. Zorg daarom voor een goede plattegrond van Maastricht. Met een gedetailleerde kaart van Maastricht is het mogelijk om alle mooie facetten van Maastricht te zien.

Bronnen

  • www.preuvenemint.nl
  • http://www.hotelmaastricht.org@@Hotel Maastricht
  • www.tefaf.com