De leukste tips voor een paar dagen er helemaal tussenuit in Utrecht

Utrecht

Utrecht staat bekend als echte studentenstad. Dat maakt Utrecht een aantrekkelijke stad voor jong en oud. Er is immers altijd wel iets te doen in Utrecht. Zo is het uitgaansleven zeer bruisend. Mocht je het nachtleven aan je voorbij laten gaan dan kan je bijvoorbeeld terecht in de verschillende attractieparken en de schouwburg. En Utrecht heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Wij zochten de leukste tips voor een paar dagn stappen in Utrecht. Het resultaat vind je hieronder. Uiteraard ontbreekt een beschrijving van enkele goede hotels als overnachtingsplek niet.

Het centrum van Utrecht

Het centrum van Utrecht biedt eigenlijk alles voor een weekendje weg. Mooie winkels, de grote pleinen met restaurants, de Domtoren en natuurlijk de mooie grachten!

Pleinen

In het centrum van Utrecht vind je verschillende pleinen, zoals Neude. Met name in de zomer is dit plein zeer populair, want dan zitten de terassen vol. Je vind Neude makkelijk, want het grote postkantoor ligt aan het Neude.

Restaurants

In het centrum van Utrecht vind je ook de meeste restaurants van Utrecht dichtbij elkaar. Wij gingen eten bij Kosten Koper en stadscafe Broers. Over beide restaurants zijn wij tevreden ten aanzien van de keuze op het menu en de prijs per persoon. Neem ook eens een kijkje in De Zakkendragerssteeg, vlakbij Hoog Catharijne… Ook net buiten het centrum van Utrecht zijn goede restaurants te vinden. Wij gingen eten bij 'het Gras van de Buren', aan de Langjansstraat 16 . Rond 22 uur verander dit goede restaurant in een zeer gezellig cafe met disco. Dit restaurant is een echte aanrader!

Moderne cultuur en geschiedenis naast elkaar

Op elke kaart van Utrecht staan kerken en pleinen aangegeven zoals de Domtoren en de Martini kerktoren in het centrum van Utrecht. Op de kaart van Utrecht staan ook hele moderne manieren van vermaak aangegeven. Als je plattegrond van de city Utrecht bekijkt dan zie je bijvoorbeeld dat het Joop van den Ende Beatrixtheater in Utrecht naast het centraal station Utrecht en de Jaarbeurs ligt. Met vele meters hoge vlaggenmasten bij de ingang.

Bijzonder shoppen in Utrecht

Wil je eens echt leuke en inspirerende winkels zien, ga dan eens naar de Nachtegaalstraat in Utrecht, in plaats van naar het centrum van Utrecht. In de Nachtegaal straat vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Wij bezochten op nummer 94 de kookwinkel ´ Potten en Pannen´. Tevens bezochten wij op nummer 12 Kinderwinkel De Knappe Gans. Voor exclusieve kinderkleding.

Evenementen Utrecht

Er is eigenlijk elk weekend wel iets te doen in Utrecht.

Koninginnenacht Utrecht

Koninginnenacht is een van de meest druk bezochte dagen in Utrecht. Uit het hele land komen mensen om feest te vieren op de vele mooie pleinen

Koopzondag

Het is elke eerste zondag van de maand koopzondag in Utrecht.

Stadswandeling Utrecht

Een stadwandeling is een echte aanrader. Utrecht is een ´autoluwe´ stad. Dus met de auto of bus zie je lang niet alles. Er zijn ook hele leuke fietsroutes te koop. Op verschillende websites kan je ook gratis mooie stadwandelingen downloaden.

Lombok

De meeste stadswandelingen door Utrecht beginnen met een bezoek aan de bekende wijk lombok. Lombok is de smeltkroes van culturen. Sinds kort geldt ook in de Abeltasmanstraat Betaald Parkeren.

Amsterdamsestraatweg

De Amsterdamsestraatweg in Utrecht is ook een echte aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in de Culturele samenleving. De winkels aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht bieden echter minder 'mooie en dure' spullen dan de hierboven beschreven Nachtegaalstraat. (zie hierboven bij Shoppen)

Kanaleneiland

De IKEA in Utrecht ligt op de Meubelboulevard, direct naast de snelweg, in de wijk Kanaleneiland Utrecht. De wijk Kanaleneiland heeft niet zo'n goede naam. Er is veel toeihct door de politie middels http://www.lumio-lichtprojecten.nl/camera-beveiliging.html@@camera beveiliging. De bedrijven doen gezamenlijk aan http://www.alarmwesa.nl/nl/bedrijven/inbraakbeveiliging@@inbraakbeveiliging. Dat kan je zien aan de grote borden waarop staat: 'collectieve beveiliging'.

Toch kan je overdag gerust een kijkje nemen in de wijk Kanaleneiland en op de Meubelboulevard. Naast de Ikea zijn er nog vele interessante winkels op het gebied van wonen in en rond Utrecht.

Bezoek ook het Diakonessenhuis in Utrecht tijdens de stadswandeling door Utrecht.

Autoboulevard Utrecht

De autoboulvard Utrecht ligt ver buiten het centrum van Utrecht aan de noordzijde van de stad. De autoboulevard Utrecht is goed bereikbaar per openbaar vervoer en (uiteraard) met de auto. Op de auto boulevard vind je alle belangrijke automerken, zoals

  • Mercedes,
  • Opel,
  • Renaul,
  • Ford en
  • Toyota.

Rondom Utrecht

Mocht je gaan fietsen in Utrecht, neem dan ook de tijd om de dorpen rondom Utrecht te bekijken. Enkele omliggende dorpen van Utrecht zijn ook de moeite waard, zoals Maarssen, Vleuten en Houten. Nieuwegein en De Meern zijn nieuwbouwwijken van Utrecht en zijn minder aantrekkelijk. Mocht je tijd hebben, stop dan bij de verschillende verdedigingswerken uit de tweede wereld oorlog, zoals Fort Vechten.

Bronnen

  • www.grasvandeburen.nl
  • www.pannen.nl
  • www.deknappegans.nl

www.fortvechten.nl