De leukste tips voor een weekendje weg in Amsterdam

Weekendje weg Amsterdam

U wilt eens lekker op vakantie maar u heeft er geen tijd of geld voor, dan is dit uiteraard geen ramp want ook met een paar dagen ertussenuit kunt u het gevoel hebben dat u op vakantie bent geweest. En dit kan ook heel goed in ons eigen kikkerlandje, en wel in onze hoofdstad.

Amsterdam en cultuur

Als u een liefhebber bent van cultuur kunt u Amsterdam prima uit de voeten. In Amsterdam vindt u namelijk verscheidene musea met uiteenlopende thema’s. Zo is het Van Gogh Museum een museum voor kunst van vooral Vincent van Gogh. Een ander kunstmuseum in Amsterdam is ‘Het Rembrandthuis’. Maar zo zijn er ook minder conventionele musea zoals ‘The Hash, Marihuana and Hemp Museum’ of het Verzetsmuseum Amsterdam. Deze musea hebben als thema’s respectievelijk hash en andere soft drugs en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Amsterdamse musea

Naast de musea die Amsterdam rijk is, worden er ook veel concerten gegeven en festivals georganiseerd. Deze concerten worden vooral gehouden in de Amsterdam ArenA en in het Amsterdams concertgebouw. Dit zijn concerten van Nederlandse en internationale muzikanten. De festivals die eigenlijk de hele zomer in Amsterdam plaatsvinden, vind je vooral op de vele pleinen en in de parken van de stad, zoals het leidseplein of het vondelpark.

Amsterdam, een unieke stad

Als u naar de stad komt om de stad te bewonderen kan dit natuurlijk ook. U kunt er dan voor kiezen om dit op eigen houtje te doen maar u kunt ook een rondvaart door de grachten van Amsterdam ondernemen. Ook kunt u bij een VVV-kantoor langsgaan om daar informatie over de stad op te halen zodat u alle bezienswaardigheden krijgt te zien die de stad rijk is. Bezienswaardigheden als de Jordaan of de Wallen, of misschien tot een wandeling langs de Herengracht.

Amsterdam en volksvermaak

Naast de musea, concerten en de stad zelf zijn er ook nog andere dingen in Amsterdam te bezoeken. Zo kun je als voetballiefhebber ook prima naar Amsterdam komen om een wedstrijd van Ajax bij te wonen, er worden echter niet alleen wedstrijden van Ajax gevoetbald in de Amsterdam ArenA. Zo word er jaarlijks het Amsterdam Tournament gehouden, en toernooi van internationale topteams. In 2009 zijn de tegenstanders van Ajax Arsenal, Internationale en Sevilla. Naast dit toernooi voetbalt het Nederlands elftal ook vaak in de ArenA.

Dierentuin Artis in Amsterdam

Bent u niet zo’n grote voetbalfan dan kunt u ook met uw gezin naar dierentuin Artis. In deze dierentuin vind u verschillende diersoorten en andere dingen. Zo heeft Artis een plantentuin, een planetarium, een geologisch museum en een zoölogisch museum. Maar ook heeft Artis een cultureel erfgoed te onderhouden, in Artis kunt u namelijk ook genieten van de beelden, monumenten en de historische gebouwen van de dierentuin.

House of Bols

Ook wel een leuke attractie is de House of Bols. Bols creëert een soort 'experience' waarbij men eerst een kort overzicht van de Bols geschiedenis krijgt. Daarna is er een soort test waarbij wordt aangetoond hoe de rest van je zintuigen je smaak beïnvloed. Hierna kan je je barkunsten laten in een verfilmde 'flare' booth. Dit filmpje wordt later ook nog naar je gemaild. Als klap op de vuurpijl krijg je op het einde een versgemaakte cocktail naar keuze. Voor meer info zie de website.

Uitgaan Amsterdam

De Amsterdamse Westergasfabriek is zeer populair onder jongen. Wil jij vet stappen? Denk dan aan: http://www.girls-amsterdam.nl/uitgaan-in-westergasfabriek@@uitgaan Westergasfabriek.

Veilig shoppen

Je kan ook veilig shoppen, want de meeste winkels hebben goede beveiliging met http://www.themabeveiliging.nl/beveiligingsdiensten/winkelsurveillance@@winkelsurveillance en cameratoezicht. Tevens zijn veel bedrijven aangesloten op een centrale http://www.alarmwesa.nl/nl/bedrijven/meldkamer@@meldkamer voor inbraakpreventie en brandpreventie.

Verblijf in Amsterdam

Indien u langer dan een dag in Amsterdam wilt vertoeven kunt u er een hotelletje of een bed & breakfast zoeken om er een of meerdere nachten te overnachten.