De mooiste duik plekken op de Nederlandse Antillen Curacao en Bonaire om te duiken

Diepzee duiken. Een mooie hobby

Al vele jaren gaan mijn vrouw en ik duiken met een groep vrienden. Binnen deze groep vrienden zijn enkele zeer fanatieke duikers met zeer veel ervaring in diepzee duiken (scuba diving). Er is ook een grote groep beginners op het gebied van diepzee duiken, die net de basiscursus Padi hebben afgerond.

Wij gingen in de zomer van 2010, op uitnodiging van enkele vrienden, naar de twee eilanden van de Nederlandse Antillen voor de kust van Venezulea: Curacao en Bonaire. Curacao en Bonaire hebben duikplek die voor zowel beginnende duikers en ervaren duikers zeer geschikt zijn. Een kort verslag hiervan vind je hieronder.

Diepzee duiken op Curacao en Bonaire

Tijdens de voorbereidingen op ons bezoek aan Curacao en Bonaire hebben wij ons goed laten voorlichten over onze duikuitrusting. Elke duikplek is anders en dus heb je telkens andere duik uitrusting nodig. Het zeewater voor de kust van Curacao is zeer aangenaam en dus kan je volstaan met een zeer dun neopreen duikpak. Dat duikpak hebben wij ter plaatse gehuurd

De vlucht naar Curacao en Bonaire

Tip. Zodra de landing word ingezet moet je goed naar buiten kijken. Ons vliegtuig draaide namelijk een rondje boven het eiland en dan kan je al heel goed de witte stranden en de diepblauwe zee zien. Wij werden al meteen enthousiast om te gaan duiken! Na de landing zijn wij direct met onze huur auto naar ons hotel in Westpunt gereden, Kura Hulanda Beach Resort en hotels. De afgelopen jaren hebben wij al vele diepzee duiken gemaakt op vele mooie plekken op aarde, maar Kura Holanda is een waar paradijs...

Duiken en snorkelen vanaf het strand

Curacao is heel bijzonder en springt er als duik lokatie echt uit. De mooie witte stranden met wuivende palmen en een diepblauwe zee nodigen echt uit om een diepzee duik te maken. Wij liepen vanaf de duikshop bij ons hotel direct het strand op. Wij gingen eerst snorkelen. De ongerepte natuur en het mooie koraalrif bevinden zich op minder dan 50 meter uit de kust.

Duiken vanaf een boot

Er zijn vele mooie plaatsen om te duiken. Zowel voor beginners als gevorderden. Binnenkort volgt hier een beschrijving van de drie plaatsen waar wij enkele duiken hebben gemaakt.

Padi duikcursus

De vakantie in Caracao kan je gebruiken om het duiken te leren middels een Padi cursus. Ook zijn er vele feesten op de Nederlandse antillen. Hieronder staan enkele bekende feesten, nl De beste tijd om Curacao te bezoeken voor een duikvakantie, 23 mei Curacao Duikfestival 30 mei Curacao Jazz festival, Landhuis Brakkeput 26 juli Dag van Curacao 27 september wereld toerisme dag op Curacao en BonaireLet op bovenstaande data zijn van 2009. De feesten worden ook in 2010 georganiseerd, maar de dagen en lokaties kunnen in 2010 anders zijn.

Tips en bronnen

Atlantisdiving.com Drielstraat 6/8, Marie Pompoen, Curacao Meer over diepzeeduiken op Curacaodive.com Meer over het hotel Kura hulanda op www.Kurahulanda.com