Vakantievilla in Florida

Florida

In dit Leerwiki artikel las je al waarom een vakantie in Florida zeker de moeite waard is. Florida telt tienduizenden hotelkamers in elke prijsklasse. Wij kozen niet voor een hotel maar huurden een vakantievilla. Lees verder voor onze ervaringen over deze vakantiewoningen.

Villa

De villa's die verhuurd worden zijn net zoals hotelkamers ongeveer allemaal hetzelfde. Het interieur, de ligging of de tuin kan wel wat verschillen maar in het algemeen trekken ze erg op mekaar. Online vind je honderden firma's en particulieren die de villa's verhuren. Daarvoor hoef je maar even te googelen. Ook de traditionele reisbureaus hebben de florida homes in hun aanbod opgenomen. De villa's zijn meestal gelijkvloers en hebben 3 of 4 slaapkamers en 2 badkamers. De keuken is volledig ingericht, bedlinnen is voorzien, en je beschikt over een eigen zwembad. In het laagseizoen als het iets frisser wordt kan je dit tegen betaling laten verwarmen. Het zwembad is gewoonlijk overdekt met muggengaas en beveiligd zodat jonge kinderen er niet in kunnen vallen.

Ligging en prijs

De villa's liggen samen in verschillende rustige en private wijken. Een auto huren is wel noodzakelijk. Het openbaar vervoer is er duur en weinig beschikbaar. De wijken liggen meestal op enkele minuten rijden van de toeristische attracties. Ook aan enkele golfterreinen zijn villawijken aangelegd, speciaal voor golfliefhebbers. De gemiddelde prijs voor een villa bedraagt 90 euro per nacht. Je moet dan wel een minimum verblijf boeken van 5 nachten. Dit kan wel eens verschillen naargelang de regio. 90 Euro is een normale prijs in de streek rond Orlando en Disney World. Aan de duurdere kuststeden kan de prijs oplopen naar 130 euro per nacht.

Voordelen

  • Wie met een gezin of met vrienden reist kan een goede deal doen door een villa te huren. Je kan immers de prijs delen door het aantal reisgenoten. Zo kan een eigen villa vaak goedkoper zijn dan een hotel.
  • Wij brachten er als koppel onze vakantie door en genoten van de privacy en luxe die een villa je biedt.
  • Je eigen huis in een typisch Amerikaanse wijk doet je echt thuis voelen op vakantie. Het lijkt een beetje alsof je zelf een rol speelt in de scenes die je kent van op televisie.
  • Op restaurant gaan is ook een grote kost tijdens een vakantie, zeker met een gezin. In je eigen villa kan je chinees of pizza laten leveren. Of je kookt je eigen potje in de grote en comfotabele keukens.
  • Je eigen zwembad zorgt voor uren waterplezier. Je kan er ook 's avonds genieten van een lekkere barbeque.

Conclusie

Wie een vakantie boekt in Florida kan ik aanraden om deze optie zeker te overwegen. Een verblijf in een echte Amerikaanse villa biedt zoveel meer charme en plezier dan een gewone hotelkamer. Bovendien zijn de prijzen nog betaalbaar en hebben de Florida Homes een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Kijk wel uit als je online bij een particuliere verhuurder terecht komt. Daar heb je niet dezelfde garanties als bij een reisbureau of een officiël verhuurfirma. Door de immo-crisis in de USA kan je trouwens serieuze koopjes doen. Een alleenstaande villa met drie slaapkamers en zwembad vind je vanaf 210.000 euro.