Kerstmarkt in keulen

Inleiding

22 november 2010 is het weer zover! Keulen opent zijn deuren voor alle liefhebbers van kerstmarkten. Van maandag 22 november tot en met donderdag 23 december kan je de kerstmarkt van Keulen bezoeken. Bij het woord kerstmarkt denk ik aan gezelligheid, gluhwein, de kerstman, lekker rondkijken en shoppen. De sfeer in Keulen is bijna magisch. Keulen kent zeven kerstmarkten. Je bent dus lang niet uitgekeken! De kerstmarkten van Keulen zijn razend populair! Ieder jaar reizen ongeveer vier miljoen kerst liefhebbers af naar de kerstmarkten van Keulen. Wat moet je weten over de kerstmarkt van Keulen?

Welke kerstmarkten zijn er?

Kerstmarkt Rudolfplatz

De kerstmarkt op Rudoltplatz is één van de meest betoverende en sfeervolle kerstmarkt die er is. Er hangt een spookjesachtige sfeer op deze kerstmarkt. Zo zie je levensechte verlichte sprookjesfiguren. De sprookjesfiguren zijn afgeleid van de verhalen van de gebroeders Grimm. Er zijn meer dan 60 kraampjes te vinden op deze kerstmarkt, die allemaal een eigen thema hebben afgeleid van deze sprookjesverhalen. Vooral bij kinderen is deze kerstmarkt erg populair door de betoverende sfeer. Maar als volwassene kijk je ook je ogen uit!

Kerstmarkt Neumarkt

Neumarkt is de oudste kerstmarkt van Keulen. Deze kerstmarkt wordt ook wel markt der engelen genoemd. De Neumarkt heeft een jaren 70 sfeer. Dit geeft deze kerstmarkt veel charme! De ligging van deze kerstmarkt is ideaal voor het winkelende publiek. Hij ligt namelijk gelegen aan een kruispunt met belangrijke winkelstraten. Het is de ideale combinatie. Eerst heerlijk inkopen doen en daarna genieten van een warm glaasje gluhwein op de kerstmarkt.

Kerstmarkt Dom van Keulen

De meest indrukwekkende kerstmarkt is toch wel de kerstmarkt bij de Dom. In het Duits ook wel Weihnachtsmarkt am Kölner Dom genoemd. Het eerste wat opvalt is de enorme en prachtig versierde kerstboom. Dit is de grootste kerstboom in het Rijnland. Verder raak je niet uitgekeken op de 160 sfeervolle kerstkramen. Je vindt er onder andere tinnen speelgoed, knuffels en heel veel specialiteiten en lekkernijen! Je hoeft je op deze kerstmarkt niet te vervelen en al helemaal geen honger te lijden.

Kerstmarkt Altermarkt

Op deze kerstmarkt kijk je je ogen uit. Naast de gebruikelijke kerst kramen vind je er ook veel kramen waarin ouderwetse handwerken worden gemaakt. Erg leuk om eens te zien hoe dat gaat. Er is veel (hand gemaakt) speelgoed te koop, wat deze kerstmarkt ook erg populair bij kinderen maakt. Wie weet loop je de Kerstman nog wel tegen het lijf!

Middeleeuwse kerstmarkt

De Middeleeuwse kerstmarkt (Mittelalter-Weihnachtsmarkt am Schokoladenmuseum) is te vinden bij het chocolade museum. Deze kerstmarkt is een spektakel! Je waant jezelf in vroegere tijden. Laat je vermaken door de bevolking in klederdracht, toneelspel, goochelaars en kunstenaars. Heel de dag door is er van alles te beleven, zoals concerten, demonstraties van handgemaakte kunst en toneelstukken. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de levende kerststal!

Scheeps-kerstmarkt

Deze kerstmarkt geeft een intieme sfeer. Wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt, is dat deze gevestigd is op een schip. Je drijft dus op het water. Het schip is schitterend verlicht. Verder zijn er 40 kramen te vinden. Je kan hier heerlijk eten, maar je kan ook hier ook zeker terecht voor je kerstcadeaus. Vergeet niet om van het uitzicht te genieten.

Kerstmarkt Stadtgarten

Dit is de jongste kerstmarkt van Keulen. Hij bestaat namelijk nog maar sinds 2006. Deze kerstmarkt is moderner dan bovenstaande kerstmarkten. Je vindt er ongeveer 30 kerst kramen met luxe kerstproducten. Verder word je op deze kerstmarkt goed vermaakt. Denk aan verhalenvertellers, vuurspuwers en theater voor kinderen.

Hoe kom je in Keulen?

Je kan er voor kiezen om met je eigen auto naar Keulen af te reizen voor de kerstmarkt, maar met het openbaar vervoer is misschien nog makkelijker. Je hebt geen problemen met een parkeerplekje zoeken of om de weg te vinden. Zeker in de weekenden kan het erg druk zijn. Zo druk dat het bijna onmogelijk is om met de auto te gaan. Je kan er voor kiezen om met de trein te reizen, maar er worden ook speciale busreizen georganiseerd.

Conclusie

De kerstmarkten van Keulen moet je een keer bezocht hebben. De sfeer is geweldig en je raakt niet uitgekeken. Voor iedereen is er wat te doen. Je kan gaan winkelen voor kerstcadeaus, maar je kan ook voor het vermaak gaan. Eén dag is eigenlijk niet genoeg om alles te zien. Veel mensen boeken een hotel zodat ze op hun gemak de kerstmarkt van Keulen kunnen ontdekken. Laat je verrassen op de kerstmarkt in Keulen!