Kerstmarkt in Londen

Inleiding

Londen staat er om bekend dat je er heerlijk kan kerstshoppen. Je hebt er talloze winkels waar je uren kan rondkijken. Je hebt er onder andere bekende warenhuizen zoals Harrods en Selfridges. Ook vind je in Londen de bekendste speelgoedwinkel van Engeland, namelijk Hamleys. Maar rond Kerst veranderd Londen helemaal in de kerstsferen. Heel de stad wordt feestelijk verlicht en de etalages van de winkels zijn speciaal voor Kerst extra uitbundig uitgestald. Verder is er de maand voor Kerst van alles te doen in Londen. Er zijn verschillende kerstmarkten te vinden, maar ook ijsbanen en een reuzenrad. Wat moet je weten als je in Londen wilt gaan kerstshoppen?

Kerstmarkt in Londen

Cologne Christmas market

Londen staat niet zoals bijvoorbeeld Keulen bekend om zijn kerstmarkten, maar je vindt ze er wel! De sfeer en de uitstraling is een beetje van Keulen afgekeken, maar dat maakt de kerstmarkt er niet minder gezellig op. De kerstmarkt ziet er gezellig en feestelijk uit. Deze kerstmarkt is te vinden vlakbij de London Eye. Je vindt er alles wat je verwacht dat je op een kerstmarkt zal vinden. Leuke kerstkramen, lichtjes, vermaak en warme gluhwein.

Hyde Park's Winter Wonderland

Deze kerstmarkt is te vinden in Hyde Park aan de Serpentine road. Je vindt er alle gebruikelijke ingrediënten die je op een kerstmarkt hoort te hebben, maar Winter Wonderland staat vooral bekend om alle leuke dingen die je er kan doen. Winter Wonderland is één en al vermaak. Er zijn verschillende attracties voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo heb je er onder andere een reuzenrad. Verder is er ook een hele mooie ijsbaan. Veel inwoners van Londen gaan ieder weekend naar deze kerstmarkt. Als je niet wilt shoppen, dan is er hier genoeg te beleven.

Wat moet je nog meer gedaan hebben in Londen?

Als je toch in Londen bent voor de kerstmarkten, dan is er verder nog genoeg te doen. Je kan in de winkelstraten en warenhuizen heerlijk kerstshoppen en rondkijken. Er valt genoeg te zien en te doen. Waar moet je allemaal geweest zijn in Londen?

London Eye

Het grootste reuzenrad ter wereld vind je in Londen. Het wordt de London Eye genoemd. Dit reuzenrad heeft 32 glazen capsules waar je met 25 mensen in kan. Op het hoogste punt van het reuzenrad zit je op 135 meter hoogte! Vanaf dat punt heb je een schitterend uitzicht over Londen. Een ritje in de Londen Eye duurt ongeveer een half uur.

Harrods

Harrods is het bekendste warenhuis van Londen, misschien wel van Engeland. Als je wilt kerstshoppen, moet je in Harrods zijn geweest. De kerstafdeling is geopend van augustus tot en met december. Je vindt er werkelijk alles wat met kerst te maken heeft. Gemiddeld heeft Harrods per dag 35.000 bezoekers, maar rond de kerstdagen kunnen dat er wel 150.000 zijn. Harrods in Londen is misschien druk en ook niet het goedkoopste warenhuis, maar je kijkt je ogen uit.

Selfridges

Selfridges is ook een warenhuis in Londen. Hier kan je ook goed kerstshoppen. Selfridges is misschien niet zo indrukwekkend als Harrods, maar toch kan je hier goed slagen voor je kerst cadeaus. Verder is Selfridges goedkoper dan Harrods, dus een kijkje nemen is de moeite waard.

Hamleys

Hamleys is het paradijs voor kinderen in Londen. Hamleys is de grootste speelgoedwinkel van Europa. Dus als je gaat kerstshoppen voor kinderen moet je hier geweest zijn. Misschien kom je de kerstman en zijn elfjes nog wel tegen!

Conclusie

Londen is een populaire stad om te kerstshoppen. Je vindt er alles wat je maar kan bedenken, maar ook op de kerstmarkten zijn erg gezellig. Veel mensen die willen kerstshoppen boeken gelijk een paar dagen Londen. En waarschijnlijk heb je dan zelfs nog geeneens alles gezien. Een tip is om te gaan kerstshoppen op de tweede kerstdag. Alle winkels gooien hun spullen dan in de uitverkoop, waardoor je heel goedkoop kan krijgen wat je wilt. Geniet van de schitterende winkels en warenhuizen van Londen en proef de sfeer op de kerstmarkten!