Een sinterklaas en zwarte piet huren

Inleiding

Ruim de helft van de Nederlanders viert Sinterklaas. Dit zijn vooral gezinnen met (jonge)kinderen, maar je kan wel zeggen dat Sinterklaas nog steeds zeer populair is. De weken voor Sinterklaas worden de kinderen al lekker gemaakt door bijvoorbeeld hun schoen te mogen zetten. Maar het echte feest is op vijf december. Op deze dag wordt Sinterklaas groots gevierd en krijgen de kinderen allerlei mooie cadeaus. Pakjesavond is traditie en de cadeautjes zitten in de zak van Zwarte Piet. Na een paar harde bonzen op het raam of op de deur staat daar opeens de zak gevuld met cadeaus! Maar sommige ouders willen Sinterklaas helemaal onvergetelijk voor hun kinderen maken! Ze huren een Sinterklaas en Zwarte piet om het extra spannend en leuk voor de kinderen te maken! Wat moet je allemaal weten als je een Sinterklaas en Zwarte Piet wilt huren?

Een Sinterklaas en Zwarte Piet huren

Een Sinterklaas en Zwarte Piet inhuren is het allerleukst als de kinderen nog in Sinterklaas geloven. Ze vinden het heel speciaal als de Sint hun huis bezoekt en het zal pakjesavond nog spannender maken. In principe worden er in bijna alle plaatsen in Nederland wel huur Sinterklazen en Zwarte Pieten aangeboden.

Vaak kan je voor een vaste tijd een Sinterklaas en Zwarte Piet huren. Meestal is dit rond een kwartier en een half uur. Langer is altijd mogelijk, maar dan moet je meer betalen. De praktijk leert dat een kwartier tot een half uur genoeg is. Je hebt een paar opties als je een Sinterklaas en Zwarte Piet huurt:

  • Wil je bijvoorbeeld dat de Zwarte Pieten snoep en pepernoten strooien?
  • Maak je tijd om liedjes te zingen voor de Sint?
  • Je hebt de mogelijkheid dat de Sint en de Zwarte Pieten iets persoonlijks zeggen over de kinderen.

Prijs om Sinterklaas en Zwarte Pieten te huren

Je kan door een beetje rond te kijken op internet of bijvoorbeeld in de krant heel makkelijk een Sinterklaas en een Zwarte Piet vinden die je kan huren. Wanneer je een Sinterklaas en Zwarte Piet wilt huren, dan doe je er slim aan om deze op tijd te reserveren. Vaak is er veel vraag naar Sinterklazen en Zwarte Pieten zodat het kan voorkomen dat ze op vijf december vol geboekt ziten.

De prijs om een Sinterklaas en Zwarte Piet te huren is verschillend. Meestal ligt dit tussen de 25 en 50 euro in. Voor deze prijs komen ze een kwartier tot een half uur langs. Vaak zit het snoep en het strooigoed bij de prijs inbegrepen. Het kan voorkomen dat Sint en Piet extra reiskosten vergoeding in de prijs aanbrengen. Dit is het geval wanneer je buiten een straal van een bepaald aantal kilometers woont.

Conclusie

Voor kinderen is het vaak een groot succes als Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten echt langs komen! Het bezoek maakt Sinterklaas vaak extra spannend en de kinderen raken er niet over uitgepraat. Sint en Piet komen meestal tussen een kwartier en een half uur langs. Hiervoor ben je tussen de 25 en 50 euro kwijt. Voor dit geld wordt:

  • De zak met cadeaus gegeven.
  • Snoep en strooigoed uitgedeeld.
  • Liedjes gezongen
  • Iets persoonlijk gezegd tegen de kinderen.

Al met al is het een hele leuke ervaring voor kinderen en zullen ze deze pakjes avond niet snel meer vergeten!