Makkelijk en snel spaans leren spreken en schrijven op Spaanse cursus in Spanje of Peru

Al heel lang had ik het plan om Spaans te leren. Spaans is immers een taal die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gesproken. Ik wist niet goed of ik zou kiezen voor Spanje of Peru. Populaire bestemmingen in Spanje zijn de steden Grenada, Valencia, Salamanca en Madrid.

Grenada heeft mijn voorkeur, want dat is een echte studenten stad. Populaire bestemmingen in Peru zijn Lima, Arequipa en Cuzco. De verschillende voordelen en nadelen heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Reden om Spaans te leren spreken

Mijn mede-cursisten geven verschillende redenen aan om een zomercursus Spaans te volgen, namelijk:

 • Spaans voor op reis en vakantie
 • Zakelijk Spaanse correspondentie
 • Zakelijk Spaanse conversatie
 • Spaans voor vrouw en kinderen van expats
 • Spaans voor medische beroepen
 • Spaans voor MBA programma
 • Ik wil gewoon Spaans kunnen spreken op vakantie.

Voorkennis niveau van Spaanse taal

Probeer zelf een inschatting te maken van je eigen voorkennis niveau. De meeste Spaanse lessen worden gegeven op tenminste drie niveaus, namelijk:

 • Beginners Spaans,
 • Gevorderden Spaans en
 • Vergevorderden Spaans.

Geef van te voren duidelijk aan met welk doel jij de Spaanse les wilt volgen. De Spaanse lessen voor zakelijke Spaanse correspondentie zullen anders zijn dan de lessen voor Spaanse conversatie tijdens je vakantie. Denk daarom van tevoren na of je groepslessen wilt of juiste individuele Spaanse les.Het voordeel van groepsles is dat je van je mede cursisten kan leren. Nadeel is dat het niveau van je mede cursisten kan afwijken van jouw voorkennis niveau. Probeer in een groepsles te komen met mensen die net iets beter Spaans kunnen spreken en schrijven dan jij. Daar leer je het meeste van!

Intensieve taal trainingen

Tijdens de taalcursus zal je ook kennis maken met de geschiedenis en historie van Spanje en Peru. Onderdeel van de Spaanse lessen is vaak dat je een wandeling gaat maken door de stad waar je de Spaanse cursus volgt. Dat alles helpt bij het begrijpen van de Spaanse cultuur en Spaanse gebruiken. conversatie training en luister oefeningen.

ook 's avonds nog Spaans spreken

Indien jij de taalcursus in Spanje of Peru gaat volgen, dan kan je ervoor kiezen om tijdelijk bij een lokaal gezin te gaan wonen. Voordeel daarvan is dat je de theorie van de Spaanse les meteen in praktijk kan brengen bij je gast familie. Uiteraard kan je ook kiezen voor een hotel of een appartement.

Online Spaanse cursus en lessen op internet

Naast de Spaanse lessen is het belangrijk zo veel mogelijk Spaans te oefenen en te spreken. De meeste scholen bieden aanvullende lessen Spaans op internet aan. In de praktijk leer je de Spaanse taal echter het beste. Om goed kennis te maken met de Spaanse taal en cultuur is het verstandig met mensen in contact te komen die uit Spanje of Peru afkomstig zijn. Een Spanjaard kan veel vertellen over zijn eigen vaderland en cultuur. Een vakantie naar Spanje of Peru is natuurlijk het beste en dan combineer je vakantie en de taalreis. Je kan daarnaast ook deelnemen aan culturele activiteiten, zoals op Salsa dansles of Spaanse kookles gaan.

Tip voor tolken en vertalen

Indien je geen tijd hebt om zelf Spaans te leren, dan kan je ook een tolk inhuren. Bijvoorbeeld bij Lexitrans in Peru. Al meer dan 25 jaren ervaring met tolken en tolkvertalers. Het is ook mogelijk teksten te laten vertalen door een vertaalbureau.

 • Mocht je lima, Peru gaan studeren probeer dan een school te vinden in de wijk Miraflores. Miraflores is heel hip en trendy en is een redelijk veilige wijk. Deze wijk ligt vlakbij de zee en daar kan je tussen de lessen door lekker uitwaaien.
 • Voordelen van Spaans studeren in Peru is dat Peru een relatief goedkoop land is om te verblijven. De reis naar Peru toe met het vliegtuig is echter duurder dan de vlucht naar Spanje.
 • Ben je niet in staat om naar de school te gaan waar de Spaanse les wordt gegeven? Vraag dan of het mogelijk is of de docent naar jouw huis of hotel kan komen.
 • Het is ook mogelijk om een spoedcursus Spaans te doen.

Bronnen in Peru

www.idioamsperu.com www.lexitrans.net www.hispanaidiomas.com www.instituto-exclusivo.com www.ecela.com

bronnen in Spanje

Heb jij een goede tip? Stuur dan een reactie met jouw ervaringen. Dan worden jouw ervaringen hier gepubliceerd en kunnen anderen daar van leren.